problem z bateria
Moderatorzy: barbapuppa, sondejm, GRZECH, Tester
Witam
U mnie tragedia z baterią. Trzeba będzie kupic najprawdopodbniej nową. Pomimo tego że bedzie to 3 bateria w okresie 3 lat :(. Pierwsza orginalna wytrzymała najdłużej bo okolo 1,5 roku, 2 wymieniona w serwisie w Opolu już tylko 0,5 roku. I zaczyna mnie martwić ta sytuacja z magicznym sprzątadełkiem :( gdyż koszt nowej bateri nie jest niski. MOże jakieś propozycje???
U mnie tragedia z baterią. Trzeba będzie kupic najprawdopodbniej nową. Pomimo tego że bedzie to 3 bateria w okresie 3 lat :(. Pierwsza orginalna wytrzymała najdłużej bo okolo 1,5 roku, 2 wymieniona w serwisie w Opolu już tylko 0,5 roku. I zaczyna mnie martwić ta sytuacja z magicznym sprzątadełkiem :( gdyż koszt nowej bateri nie jest niski. MOże jakieś propozycje???
lipek
witaj,
pierwsza bateria wytrzymala tyle ile powinna zakladajac ze korzystales z urzadzenia czesto.
co do kolejnej wymiany:
1. jaki rodzaj baterii wlozyles (NiCD, NiMh)?
2. Wymieniales srodek (wklad), czy kupiles calkowicie nowa baterie?
to bardzo istotne.
jesli kupiles nowa baterie ktora wytrzymala pol roku - zwroc sie do sprzedawcy - masz rekojmie 2 lata.... korzystaj ze swoich praw. bateria wytrzymala w istocie baaardzo krotko i cos jest z nia nie tak (zakldam ze ja formatowales?)
pierwsza bateria wytrzymala tyle ile powinna zakladajac ze korzystales z urzadzenia czesto.
co do kolejnej wymiany:
1. jaki rodzaj baterii wlozyles (NiCD, NiMh)?
2. Wymieniales srodek (wklad), czy kupiles calkowicie nowa baterie?
to bardzo istotne.
jesli kupiles nowa baterie ktora wytrzymala pol roku - zwroc sie do sprzedawcy - masz rekojmie 2 lata.... korzystaj ze swoich praw. bateria wytrzymala w istocie baaardzo krotko i cos jest z nia nie tak (zakldam ze ja formatowales?)
Koń by się uśmiał... moja orginalna bateria do Scooby miała napisane 3500mAhMystic pisze:oryginal daje 100% gwarancji pojemnosci....
zamiennik z allegro daje tyle ile sobie wymyslisz i wydrukujesz na nalepce.
Pomiary wykazały "ogromną" pojemność 1500mAh - po formowaniu doszła do 1700mAh.
Taka pojemność nie wystarczała do wysprzątania dwóch pokoi po 22m2 każdy...
Te "orginały" to taka sama chińszczyzna jak zamienniki... jak ktoś ma szczęście to trafi na porządny egzemplarz - a jak nie to nie

Roomba 560 + Scooba 330