Dla posiadaczy zwierzat futerkowych..
Moderatorzy: barbapuppa, sondejm, GRZECH, Tester
Dla posiadaczy zwierzat futerkowych..
Witam,jestem tu nowa na forum,troche poczytalam,ale wciaz nie ma pelnego przekonania ktory odkurzacz kupic.
Problemem u mnie jest pies ktory gubi duzo dlugich wlosow,brak dywanow,duza powierzchnia(do odkurzania sam parter),wysoki sufit-podobno niektore czytaja mapy czy cos takiego,moz e u mnie bedzie za wysoko??6 metrow w gore..
Czy ktos moze polecic mi model (malo awaryjny-chociaz czytajac watpie aby byl taki)oraz wciagajacy te dlugie wlosy.
Bede wdzieczna za sugestie,moj budzet 2500.
Dziekuje
Problemem u mnie jest pies ktory gubi duzo dlugich wlosow,brak dywanow,duza powierzchnia(do odkurzania sam parter),wysoki sufit-podobno niektore czytaja mapy czy cos takiego,moz e u mnie bedzie za wysoko??6 metrow w gore..
Czy ktos moze polecic mi model (malo awaryjny-chociaz czytajac watpie aby byl taki)oraz wciagajacy te dlugie wlosy.
Bede wdzieczna za sugestie,moj budzet 2500.
Dziekuje
Salonu 80,ciagow komunikacyjnych 40,pokoju zabaw 20,kuchnia 40.Nie umiem szkicu robic,bo nie zaglebilam sie jeszcze.A I o bibliotece zapomnialam.Ciagu od garazu,pralni,pok,goscinnego nie wymagam,tylko tam gdzie najwiecej sie moich dzieci z psem kotluje.Gore sama zrobie,parter mam przechlapany.
Wchodza tarasem,wypadaja glownymi drzwiami I tak w kolo.
generalnie sporo metrow do zrobienia.moze ustawic na noc,w dzien ciezko bo czujki ruchu wlacza mi alarm,w nocy moge sie krecic.
czemu to takie skomplikowane???
Wchodza tarasem,wypadaja glownymi drzwiami I tak w kolo.
generalnie sporo metrow do zrobienia.moze ustawic na noc,w dzien ciezko bo czujki ruchu wlacza mi alarm,w nocy moge sie krecic.
czemu to takie skomplikowane???
Ale wiecie co,biblioteke moge zamknac,pokoj zabaw tez,wiec juz pare m odpada.Dla nie hol,salon I kuchia to makabra(kto robi szare,podlogowe plyty w domu!!!)Wszystko na tym widac,nie przemyslalam wcale...
Mieszkam w Warszawie,chetnie wypozycze,ale martwie sie czy wlosy z psem wciagnie czy zostawi jedno I drugie?
Mieszkam w Warszawie,chetnie wypozycze,ale martwie sie czy wlosy z psem wciagnie czy zostawi jedno I drugie?
- barbapuppa
- Robot Master
Spora powierzchnia jak na każdy z automatycznych odkurzaczy na jeden raz.
W sumie Neato sprząta około godziny niecałe 60m2 i może się doładować 2 lub 3 razy (nie pamiętam dokładnie). Ale każde doładowanie to 1,5 godziny.
Roomba wchodzi w grę tylko z serii 7xx z uwagi na dłuższy czas jazdy na naładowanej baterii, ale też za jednym podejściem będzie miała kłopot z taką powierzchnią.
Myślę, że musisz rozważyć sprzątanie na raty.
I obawiam się, że bez prób faktycznych na Twojej powierzchni ciężko Ci będzie doradzić co powinnaś wybrać.
W sumie Neato sprząta około godziny niecałe 60m2 i może się doładować 2 lub 3 razy (nie pamiętam dokładnie). Ale każde doładowanie to 1,5 godziny.
Roomba wchodzi w grę tylko z serii 7xx z uwagi na dłuższy czas jazdy na naładowanej baterii, ale też za jednym podejściem będzie miała kłopot z taką powierzchnią.
Myślę, że musisz rozważyć sprzątanie na raty.
I obawiam się, że bez prób faktycznych na Twojej powierzchni ciężko Ci będzie doradzić co powinnaś wybrać.
-) Tester robotów na forum (-
........................................................................
Roomby 581, 780 i 980, Mint-Braava, RoboMop, Neato XV-11 i XV-25, Scooba 230 i 390 Moneual Rydis MR6500, HOBOT 188 i 268
........................................................................
Roomby 581, 780 i 980, Mint-Braava, RoboMop, Neato XV-11 i XV-25, Scooba 230 i 390 Moneual Rydis MR6500, HOBOT 188 i 268
Jak już wspomnieli moi przedmówcy, do takich ekstremalnych zadań - Neato.dużo długich włosów,brak dywanów,duża powierzchnia
budżet 2500.
Na nocne sprzątanie każdy robot da radę, ale jak domowników nie ma

Ogarnięcie ponad 200m2 do posprzątania parteru nie stanowi przeszkody. Potem możesz go "wrzucić" na piętro... ze schodów nie spadnie - ma czujniki.
Neato da radę z jednym ewentualnie dwoma doładowaniami w trakcie. Ale to nie problem dla Ciebie. Robot sam się doładuje jak zabraknie mu energii i wykona robotę w około 2 godzinki.
Zamykanie pokoi i ograniczanie powierzchni do sprzątania nie jest konieczne, chyba że chcesz by tam nie było sprzątane.
... te drugie większe zostawimartwie sie czy wlosy z psem wciagnie czy zostawi jedno I drugie?

Mój Neato radzi sobie z dłuuugimi włosami homo sapiens.
---
GRZECH
Roomba 625 (PRO), Scooba 385, Neato XV-15 SW:2.4 '2011 [vel marysia].
Neato XV-15 SW:3.2.18755 '2013 [vel magda]
'2022- Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro [vel Mia]
Nie dyskutuj z idiotą. Sprowadzi cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem
GRZECH
Roomba 625 (PRO), Scooba 385, Neato XV-15 SW:2.4 '2011 [vel marysia].
Neato XV-15 SW:3.2.18755 '2013 [vel magda]
'2022- Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro [vel Mia]
Nie dyskutuj z idiotą. Sprowadzi cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem