Mystic pisze:hmmm no to jestem troche spokojniejszy
co do stacji to jestem znowu zaskoczony niskim voltarzem ;) ale nie mam juz stacji wiec nie moge sprawdzic....
sam zasilacz daje 22V wiec tyle chyba powinienes widziec na stacji...
zasilacz sprawdzasz bez stacji dokujacej - wyjmij wtyczke (bolec) ze stacji dokujacej - jest na koncu kabla... i sprawdz jakie masz napiecie we wtyczce.
Martwi mnie jeszcze napiecie twojej baterii blisko 2V wiecej niz u mnie (~13V) na naladowanej na maxa.
jaka masz baterie? czy zasilacz masz oryginal czy przerabiales, ew masz adaptor 110V - 220V?
===============================
||NAPRAWY, CZĘŚCI ZAMIENNE PRIV||
Martwi mnie jeszcze napiecie twojej baterii blisko 2V wiecej niz u mnie (~13V) na naladowanej na maxa.
jaka masz baterie? czy zasilacz masz oryginal czy przerabiales, ew masz adaptor 110V - 220V?
po naladowaniu sprawdze jeszcze raz napiecie na baterii. moze cos zle zmierzylem..
baterie mam oryginalna, wszystko oryginalne, nic nie przerabiane, wersja europejska, kupiony w czechach..
jak dlugo mam go ladowac? leci juz 15 godzina ladowania. wspominales o 16 godzinach, ale czytalem gdzies indziej tez o 72?
co do baterii to spokojnie - w tym przypadku chyba za wczesnie podnioslem alarm ;)
grzebalem w innej roombie (model 510) i miala baterie 1800mah (fabryczna, kolor niebieski) i daje 16,3V na pelnym nabiciu. moja jest rowniez fabryczna ale zolta - widocznie ma inne parametry.
reasumujac - nie jest zle :P zalezy co masz w srodku - zrob potem fotke baterii i wrzuc gdzies.
16h wystacza do belnego uformowania baterii.
mysle ze pora sprawdzic co i jak....
a stacje dokujaca poloz na szafie, wysoko ;) nie podlaczaj jej pod ladowarke!
trzymam kciuki.
||NAPRAWY, CZĘŚCI ZAMIENNE PRIV||
Mystic pisze:co do baterii to spokojnie - w tym przypadku chyba za wczesnie podnioslem alarm ;)
grzebalem w innej roombie (model 510) i miala baterie 1800mah (fabryczna, kolor niebieski) i daje 16,3V na pelnym nabiciu. moja jest rowniez fabryczna ale zolta - widocznie ma inne parametry.
reasumujac - nie jest zle :P zalezy co masz w srodku - zrob potem fotke baterii i wrzuc gdzies.
16h wystacza do belnego uformowania baterii.
mysle ze pora sprawdzic co i jak....
a stacje dokujaca poloz na szafie, wysoko ;) nie podlaczaj jej pod ladowarke!
trzymam kciuki.
WYGLADA NA TO ZE WSZYSTKO GRA!!
roomba chodzi i sprzata tak jak kiedys!
chyba wlasciwy reset baterii/zasilania nastapil kiedy mierzylem woltomierzem napiecie na stykach baterii. wtedy uruchomil sie komunikat "Prosze naladowac Roomba".. moglo tak byc??
bo wczesniej robilem wiele resetow i zawszze to sie konczylo bledem nr 5..