jaki odkurzacz wybrać??? - 2012
Moderatorzy: barbapuppa, sondejm, GRZECH, Tester
Co do Samsunga nie bardzo mogę się wypowiedzieć z praktyki, ale miałem podobny problem kilka tygodni temu. Po przeczytaniu wielu wątków na tym forum, jak i innych danych z sieci - zdecydowałem się na Roombę 581 i jest bardzo zadowolony. Obejrzyj sobie kilka filmikow na You Tube. Są porównania obu pracujących razem. Podzielam opinie wielu forumowiczów, że schematyczne działanie Navibota sprawdza się gorzej.
Roomba 581, Robomow RM 510, whee Me
Wydaje mi się że tu nie ma wyboru.Siegi pisze: Pomocy:
Samsung czy Roomba?
Z tego co mi wiadomo Samsung 'markuje' sprzątanie a Roomba sprząta

---
GRZECH
Roomba 625 (PRO), Scooba 385, Neato XV-15 SW:2.4 '2011 [vel marysia].
Neato XV-15 SW:3.2.18755 '2013 [vel magda]
'2022- Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro [vel Mia]
Nie dyskutuj z idiotą. Sprowadzi cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem
GRZECH
- barbapuppa
- Robot Master
Samsung wygląda fajnie na reklamach, jednak w praktyce jakość sprzątania przemawia zdecydowanie na korzyść Roomby
i nie mówię dlatego, że sama posiadam Roombę, po prostu tak jak i Ty kiedyś stałam przed tym dylematem i poszukiwałam odkurzacza doskonałego, Roomba doskonała nie jest, ale wydaje się być lepsza od Samsunga
trudno powiedzieć jaki będzie nowy model Samsunga, jeśli poprawią jakość sprzątania, to kto wie...
i nie mówię dlatego, że sama posiadam Roombę, po prostu tak jak i Ty kiedyś stałam przed tym dylematem i poszukiwałam odkurzacza doskonałego, Roomba doskonała nie jest, ale wydaje się być lepsza od Samsunga
trudno powiedzieć jaki będzie nowy model Samsunga, jeśli poprawią jakość sprzątania, to kto wie...
-) Tester robotów na forum (-
........................................................................
Roomby 581, 780 i 980, Mint-Braava, RoboMop, Neato XV-11 i XV-25, Scooba 230 i 390 Moneual Rydis MR6500, HOBOT 188 i 268
Roomby 581, 780 i 980, Mint-Braava, RoboMop, Neato XV-11 i XV-25, Scooba 230 i 390 Moneual Rydis MR6500, HOBOT 188 i 268
Zgadzam się. Może Samsung ładniej wygląda. Ale sęk w tym, że wyglądać to ma dom po pracy robota, a nie On sam. Tym bardziej, ze np. U mnie nie widać jak sprząta, bo nie ma mnie wtedy w domu, a stację dokującą umieściliśmy pod jednym z mebli więc jak jestem - też go nie widzę ;)
A odbiegając od tematu - barbapuppa, z podpisu widzę, że jednak coś przekonało Cię do Robomopa. Opisałaś gdzieś doświadczenia po tym zakupie? Nie chcę, zeby się powtarzać...
A odbiegając od tematu - barbapuppa, z podpisu widzę, że jednak coś przekonało Cię do Robomopa. Opisałaś gdzieś doświadczenia po tym zakupie? Nie chcę, zeby się powtarzać...
Wybór może być z szerszego grona: Neato, Mint.Siegi pisze:Dzięki za pomoc....
Pomocy:
Samsung czy Roomba?
Napisz co masz do sprzątania, dywany (wykładziny) jakie włosie - krótkie czy długie, kafle, panele, marmury, podaj powierzchnie , jaki metraż, ilu domowników (psy, koty, papuga), nie żartuję.
I napisz ile chcesz wydać?
R630+LiNMC, (były R4225, R5210, R580)

Naprawa Roomby, Minta i inych robotów pisz na PW.

Ile pokoi składa się na te 90m2?
Mam podobny układ + kilka m2 więcej i dwa dywany.
Roomba 581 wraz z latarniami sprawdza się znakomicie. Szczególnie jesli wśród czterech domowników są kobiety z długimi włosami...
Cena jest tego warta. Tym bardziej, że załatwiasz problem za mniej niż 2000zl.
Mam podobny układ + kilka m2 więcej i dwa dywany.
Roomba 581 wraz z latarniami sprawdza się znakomicie. Szczególnie jesli wśród czterech domowników są kobiety z długimi włosami...
Cena jest tego warta. Tym bardziej, że załatwiasz problem za mniej niż 2000zl.
No to maszSiegi pisze:Dzięki za wszystkie odpowiedzi.
Nie mam dywanów. Panele i płytki. Razem około 90m2 do odkurzania. 4 domowników bez zwierząt
Chciałem się zmieścić w 2000zł.

R630+LiNMC, (były R4225, R5210, R580)

- barbapuppa
- Robot Master
581 jest rozsądnym wyborem, ma też 3 latarnie, jeśli tyle potrzebujesz, a jeśli nie to można rozejrzeć się za którymś z niższych modeli
-) Tester robotów na forum (-
Tak sprząta samsung:
http://vimeo.com/18012978
i roomba 581 w identycznych warunkach:
http://vimeo.com/18013284
a decyzja należy do Ciebie. Myślę, że nie jest trudna...
http://vimeo.com/18012978
i roomba 581 w identycznych warunkach:
http://vimeo.com/18013284
a decyzja należy do Ciebie. Myślę, że nie jest trudna...
Nie masz dywanów, duże mieszkanie.
Czy sprzątanie ma się odbywać zazwyczaj pod nieobecność domowników?
Jeżeli nie chcesz mieć latarni i zabawy z bateriami, włosami na szczotce polecam Neato.
Chodź pewnie przy tym wyborze w zależności od kursu euro możesz się ciasno zmieścić w 2000pln.
Za i przeciw dla poszczególnych robotów znajdziesz czytając forum
Czy sprzątanie ma się odbywać zazwyczaj pod nieobecność domowników?
Jeżeli nie chcesz mieć latarni i zabawy z bateriami, włosami na szczotce polecam Neato.
Chodź pewnie przy tym wyborze w zależności od kursu euro możesz się ciasno zmieścić w 2000pln.
Za i przeciw dla poszczególnych robotów znajdziesz czytając forum

---
GRZECH
GRZECH
Gwoli wyjaśnienia, na tamtą 520 się nie zdecydowałam z powodu mało konkretnych odpowiedzi sprzedawcy.
Czy może mi ktoś wyjaśnić co to w ogóle za model? Na rynki zagraniczne? Bo w PL nie ma go w sprzedaży....
Czy do 520 można dokupić akcesoria jak ściana czy narzędzi do szczotek, baterie itp? Czy w razie awarii ktoś to będzie serwisował w PL.
Stwierdziłam, ze potrzebuję najniższy model robota (może być bez stacji dokującej) + ściana. A może nowy 521?
Czy może mi ktoś wyjaśnić co to w ogóle za model? Na rynki zagraniczne? Bo w PL nie ma go w sprzedaży....
Czy do 520 można dokupić akcesoria jak ściana czy narzędzi do szczotek, baterie itp? Czy w razie awarii ktoś to będzie serwisował w PL.
Stwierdziłam, ze potrzebuję najniższy model robota (może być bez stacji dokującej) + ściana. A może nowy 521?