Roomba błąd 5 opór koła
Moderatorzy: barbapuppa, sondejm, GRZECH, Tester
Roomba błąd 5 opór koła
Witam wszystkich.
Jeszcze wczoraj działało wszystko bez problemu a dziś już roomba woła o błędzie nr 5 czyli prawym kole. Pierwsze co uczyniłem to wymontowałem mechanizm koła i przeczyściłem. Kręcę w dłoniach i wszystko działa, zero oporu. Problem zaczyna się kiedy mechanizm podpinam do odkurzacza, wtedy koło kręci się do tyłu natomiast do przodu z bardzo dużym oporem co powoduję że roomba nie jeździ tylko wywala ciągle błąd.
I tak bawiłem się 2h. Wystarczy mechanizm wypiąć z odkurzacza na 2mm i koło działa bez problemu ale jak już wepniemy z powrotem to stawia opór.
Odpinałem baterię, resetowałem, później ładowałem ale nic z tych rzeczy nie działa? Miał ktoś podobny problem czy zostaje tylko kwestia serwisu ?
SERWIS - Który polecacie ?
Jeszcze wczoraj działało wszystko bez problemu a dziś już roomba woła o błędzie nr 5 czyli prawym kole. Pierwsze co uczyniłem to wymontowałem mechanizm koła i przeczyściłem. Kręcę w dłoniach i wszystko działa, zero oporu. Problem zaczyna się kiedy mechanizm podpinam do odkurzacza, wtedy koło kręci się do tyłu natomiast do przodu z bardzo dużym oporem co powoduję że roomba nie jeździ tylko wywala ciągle błąd.
I tak bawiłem się 2h. Wystarczy mechanizm wypiąć z odkurzacza na 2mm i koło działa bez problemu ale jak już wepniemy z powrotem to stawia opór.
Odpinałem baterię, resetowałem, później ładowałem ale nic z tych rzeczy nie działa? Miał ktoś podobny problem czy zostaje tylko kwestia serwisu ?
SERWIS - Który polecacie ?
-
Re: Roomba błąd 5 opór koła
Być może moduł koła do wymiany. Polecam serwis w Wawie na Targówku. Zanim się kupi moduł można za darmo u nich zdiagnozować. Płaci się tyle co za kuriera. https://roboexpert.pl/pl/i/Serwis/15
Raczej wina płyty głównej. Czy robot nie został czasem zalany?
R630+LiNMC, (były R4225, R5210, R580)

Naprawa Roomby, Minta i inych robotów pisz na PW.

Naprawa Roomby, Minta i inych robotów pisz na PW.
-
Po co tak straszyć? :D może to nie płyta i będzie jeszcze żył 

Wymiana modułu koła nie pomaga.
Ewidentnie problem od płyty, zna ktoś dobry serwis ?
Ewidentnie problem od płyty, zna ktoś dobry serwis ?
Roomba Arka naprawiona
Oczywiście uszkodzona była płyta główna.
Pozdrawiam i polecam się na przyszłość
ROBOTEL

Pozdrawiam i polecam się na przyszłość

ROBOTEL
ROBOTEL
Naprawa i sprzedaż odkurzaczy iRobot Roomba z serii 500, 600, 700, 800 i 900.
Naprawa i sprzedaż odkurzaczy iRobot Roomba z serii 500, 600, 700, 800 i 900.
Zgadza się !! POLECAM