Jaki odkurzacz wybrać??? - 2017
Moderatorzy: barbapuppa, sondejm, GRZECH, Tester
Re: Jaki odkurzacz wybrać??? - 2017
Na panele 960 da rade. Ma te sama moc turbiny co 8xx wiec na wykladzinie tez ogarnie. Seeia 8xx nie mapuje wiec na pietrze moze nie doodkurzac na jednym cyklu i gdzies pasc rozladowana. Jak juz jest seria z mapowaniem to po co w normalnej wielkosci domu kupowac stare chaotyczne roboty?
Testował: Roomba 620 780 782e 870 980 Scooba 230 5800 385 390 450 Braava 320 240 Samsung SR8855 SR8895 SR8980 SR10F71 Neato XV-11 XV-15 Electrolux ZA2.0 Vileda 100 Virobi Dyson 360 Eye Hobot 168 188 268 https://www.youtube.com/Roomba02
400 zł to nie majątek więc jeśli się nie sprawdzi będzie można odsprzedać
R630+LiNMC, (były R4225, R5210, R580)

Naprawa Roomby, Minta i inych robotów pisz na PW.

400 funtów hehe normalni chodzi 500-600 więc i tak okazja dobra tak karton oryginalnego nie ma
No tak teraz mi się przypomniało że ty pisałeś o Funciakach.
Tak jak piokrza pisze, na pietrze może sobie nie poradzić samopas.
Tak jak piokrza pisze, na pietrze może sobie nie poradzić samopas.

To co polecacie bo to najnowsza roomba trochę droga jak dla mnie
A hoover robi com3 ? Co na jego temat? Widzę w dobrej cenie tez
Hoover to nie jest konstrukcja autorska tylko jakiś universal made in PRC które wkładają do różnych opakowań typu Mamibot, Vileda, Moneual i inne. Będzie raczej problem z częściami eksploatacyjnymi typu wałki, szczotki, filtry i bateria.
A wtedy to zakup jednorazowy po zepsuciu na złom, może za 3 lata wyrzucisz 400£.
Do iRobota są do dzisiaj części nawet do serii 4 z 2006 roku.
Naprawdę urządzenia są trwałe, łatwo dostępne części eksploatacyjne oryginały jaki zamienniki a przede wszystkim niedrogie.
A wtedy to zakup jednorazowy po zepsuciu na złom, może za 3 lata wyrzucisz 400£.
Do iRobota są do dzisiaj części nawet do serii 4 z 2006 roku.
Naprawdę urządzenia są trwałe, łatwo dostępne części eksploatacyjne oryginały jaki zamienniki a przede wszystkim niedrogie.

800f to trochę dużo jak za robota jak dla mnie więc roomba ta nowa odpada chyba że używana jakoś taniej znajdę. A do tej wersji romby co pisałem wcześniej to kolega pisał że może sobie nie poradzić to nie wiem co zakupić
Można podać taki pomysł żebyś połowę powierzchni na piętrze zamykał i na zmianę co drugi dzień sprzątał gdyby nie dawał rady na jednym przejeździe.

Czyli jednak najlepiej roombe brać? Mnie głównie chodzi o parter salon i kuchnia tam się najbardziej brudzi, piętra nie używamy prócz łazienki i pokoju do spania 

Model 866 nie obsługuje nawet latarni, więc pozostanie Ci podział wirtualnymi ścianami (lub zamykanie drzwi/inna bariera fizyczna) przestrzeni i sprzątanie na raty z ręcznym przenoszeniem do kolejnych, bo w jednym cyklu z doku jest niemożliwością pełne ogarnięcie jednego czy drugiego piętra o takiej powierzchni i złożoności zabudowy. Nie ma szans odkurzyć tego rodzaju robotem tak zamkniętej przestrzeni tej wielkości.
Testował: Roomba 620 780 782e 870 980 Scooba 230 5800 385 390 450 Braava 320 240 Samsung SR8855 SR8895 SR8980 SR10F71 Neato XV-11 XV-15 Electrolux ZA2.0 Vileda 100 Virobi Dyson 360 Eye Hobot 168 188 268 https://www.youtube.com/Roomba02
- edwardw
- Raczkujący z Robotami
- Kontakt:
Szybka odpowiedź:Osulivan pisze:Nie jestem w tym dobry ale mniej więcej coś takiego tam jeszcze wyjście na ogród w salonie ale to raczej nie istotne
Neato D5 Connected coś koło 2800 zł- największy mechanizm odkurzający, laser skanujący pokoje, świetnie czyści wykładziny i dywany, gładkie podłogi też bez problemów odkurza (mocna turbina). Jeździ systematycznie, skanuje pokoje laserem, uczy się rozkładu mieszkania, wjeżdża na dywany do 2,5 cm. Ma funkcję dokończenia sprzątania i bardzo duży akumulator li-ion 4200 mAh. Dla porównania iRobot Roomba 980 ma akumulator 3200 mAh i mechanizm 18 cm. Wykorzystuje kamerę wiec jak jest ciemno to robot "głupieje". Laser zastsowany w robotach Neato nie ma tych problemów.
Ecovacs DR95MKII ok 2400 zł - laser, mechanzim hybrydowy (odkurza i mopuje). Jeździ systematycznie, skanuje pokoje laserem, uczy się rozkładu mieszkania, ma funkcję dokończenia sprzątania i akumulator li-ion. Genialna aplikacja, na której mnożna zaznaczać jakich pokoi lub fragmentów mieszkania robot ma nie sprzątać.
https://www.najlepszeroboty.pl
Specjalistyczny sklep z robotami sprzątającymi (Neato, Ecovacs, iRobot, Hobot, Mamibot...).
Warszawa, Galeria Ursynów, al. KEN 36 lok 20 (obok metra Natolin), tel. 606-854-886
Specjalistyczny sklep z robotami sprzątającymi (Neato, Ecovacs, iRobot, Hobot, Mamibot...).
Warszawa, Galeria Ursynów, al. KEN 36 lok 20 (obok metra Natolin), tel. 606-854-886
- barbapuppa
- Robot Master
Laser Neato nie ma problemów w ciemnościach, ale za to są problemy z laserem (coraz częściej pojawia się ten wątek również na forum).
A jak wygląda skuteczność sprzątania Ecovacs? Bo genialna aplikacja, to jeszcze nie wszystko.
A jak wygląda skuteczność sprzątania Ecovacs? Bo genialna aplikacja, to jeszcze nie wszystko.
-) Tester robotów na forum (-
........................................................................
Roomby 581, 780 i 980, Mint-Braava, RoboMop, Neato XV-11 i XV-25, Scooba 230 i 390 Moneual Rydis MR6500, HOBOT 188 i 268
........................................................................
Roomby 581, 780 i 980, Mint-Braava, RoboMop, Neato XV-11 i XV-25, Scooba 230 i 390 Moneual Rydis MR6500, HOBOT 188 i 268
Podobno z laserem mapujacym mieszkanie ma wyjsc jakiś Mamibot nowy (bodajże Lana ma się nazywac). Cena pewnie będzie do 2k, pytanie jak będzie z efektywnością sprzątania?barbapuppa pisze:Laser Neato nie ma problemów w ciemnościach, ale za to są problemy z laserem (coraz częściej pojawia się ten wątek również na forum).
Witam chciałbym od was się dowiedzieć jakiego robota wybrać do mojego domu. W domu mam panele oraz płytki, wielkość pomieszczeń w którym będzie sprzątał to około 70m2 odliczając meble. Mam również psa który gubi sierść i trzeba odkurzać co 2 dni aby w domu było czysto. W domu również znajduje się 1 dywan mussy pod stolikiem do kawy. W załączniku zrobiłem na szybko plan domu gdzie robot ma sprzątać (nie uwzględniłem 2 pokoi oraz 2 łazienek, bo tam mam zamiar go włączyć i zamknąć )
Zależy mi aby robot :
1. Sprzątał dokładnie kurz oraz sierść
2. Miał możliwość programowania
3. Filtr HEPA - mam jednego alergika roztoczowego
W załączniku kolorem czerwonym zaznaczyłem gdzie prawdopodobnie będą musiały być latarnie aby robot dobrze posprzątał, kolorem fioletowym gdzie będzie znajdowała się stacja dokująca.
Na koniec jeszcze 1 pytanie czy opłaca się kupować używane roomby ?
@edit
Cena do 2000 zł
Zależy mi aby robot :
1. Sprzątał dokładnie kurz oraz sierść
2. Miał możliwość programowania
3. Filtr HEPA - mam jednego alergika roztoczowego
W załączniku kolorem czerwonym zaznaczyłem gdzie prawdopodobnie będą musiały być latarnie aby robot dobrze posprzątał, kolorem fioletowym gdzie będzie znajdowała się stacja dokująca.
Na koniec jeszcze 1 pytanie czy opłaca się kupować używane roomby ?
@edit
Cena do 2000 zł
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.