wlasnie czytam opis i opinie o Samsung VR10F71UCBC Navibot. opinie spoko oczywiscie opis tez robi wrazenie
cena to 1900zl, czy serio roomba 980 jest taka zajebista zeby kosztowac 4300 ?? ile trwa ladowanie baterii podczas cyklu sprzatnia ?
Ja mogę powiedzieć że 870 nie jest warta swojej ceny, a to ten sam mechanizm sprzątający co w 980 tylko ta ma nawigację. Teraz po testach to nie dałbym więcej jak 1400zł maks. za nią w przypadku 980 to żałosne nabijanie kasy. Ładowanie trwa różnie, zależy od modelu. Zwykle 2-3 godziny, doładowanie u Neato może trwać krócej 0.5-1godziny.
wydaje mi sie ze ten Samsung to calkiem rozsadny sprzet. wyprowadz mnie z bledu ale Neato to dla mnie no name troche. jednak samsung bardziej rozpoznawalna marka patrzac pod katem dostepnosci elementow. jak model neato polecasz? jak na razie widze ze opinie ma srednie ale rozumiem ze ludzie rozne glupoty pisza....
Ten Samsung jak i wszystkie inne modele serii Navibot (okrągłe) to zmiotki na kółkach i z odkurzaczem nie mają nic wspólnego. Szczotką pozmiata okruszki, coś tam kotów kurzu pozbiera, włosy i tyle. Ssania praktycznie żadnego. To dopiero Powerbot, ale w nim znowu nie dodali szczotki bocznej więc kicha wzdłuż ścian i w katach zostawia pasek kurzu, tak jak Neato Signature. Z kolei Neato Botvac ma już szczoteczkę (mini), więc ciut lepiej wzdłuż ścian ale przez jej felerne umiejscowienie nie wymiecie do samiutkiej ściany a w kątach wcale. Każda Roomba je bije wszystkie w tym. Jak już Neato to Botvac żeby miał tą miotełkę z boku, nie ważne że krótka, ważne że w ogóle jest. Neato i Samsung mają słaby dostęp do serwisu i części, Roomba zdecydowanie lepszy, tak jak cenowo również Roomby są bardziej konkurencyjne i przystępne. Jednak jakościowo najlepiej wyglądają Samsungi.
kurcze troche metlik w glowie. ten samsung dosc dobre ma opinie, czemu uwazasz ze slabo odkurza? slaby silnik w porownaniu do reszty ? ty jaki model uzywasz?
ok tylko ja patrze jeszcze pod katem wielkosci pomieszczen do oagrniecia i wydaje mi sie ze te irooboty poza 980 nie sprawdza sie u mnie. zalezy mi zeby robot w trakcie pracy wracal do bazy sie naladowac i potem kontynuowal prace.
No to jak pisałem nie ma ideału. Każdy model ma swoje wady/zalety, trzeba się zastanowić na czym nam najbardziej zależy i na jaki kompromis możemy pójść.
chocby lozko czy wnetrze samochodu to i tak odkurzacz klasyczny potrzebny, poza tym za meblami czy w węższych jak te ~40cm przestrzeniach przeciez nie wjedzie, no i wysokosc 8-14cm zmierz prześwitu pod meblami musi byc, w zaleznosci od modelu
Witam od razu napiszę, że jestem tu pierwszy raz i mam nadzieję, że nie złamię jakichś niepisanych zasad wczytuję się w Wasze rady, ale może ktoś pomoże mi trochę na skróty ;)
Mam do sprzątania 120m na 3 poziomach - jeden poziom salon z kuchnią, bez drzwi plus łazienka z drzwiami, drugi korytarz z pokojem plus 3 małe pomieszczenia z drzwiami i trzeci poziom - też 3 małe pokoiki plus łazienka, wszędzie drzwi...
podpowiedzcie czy jest sens bawić się w kupowanie drogich sprzętów mapujących itp skoro chciałabym działać na zasadzie: w pon nastawiam sprzęt na górze, we wtorek na środkowym poziomie i w środę na dole np... czy to ma sens?
Ma to sens, podstawowa Roomba 651 i 3 stacje dokujące, będzie błysk. Ok, jeśli tylko jedna stacja to będziesz musiał rano przed wyjściem zanieść na piętro które ma być odkurzone i wcisnąć Dock.
R630+LiNMC, (były R4225, R5210, R580)
Naprawa Roomby, Minta i inych robotów pisz na PW.