Roomba 580 problem z odkurzaniem
Moderatorzy: barbapuppa, sondejm, GRZECH, Tester
Roomba 580 problem z odkurzaniem
Witam!Po delikatnym upadku mojej roomby(na gwarancji) nie zaciaga mi brudów do górnego pojemniczka tym samym gorzej odkurza.Dolny pojemnik zapełnia sie normalnie ale nie wciąga wiekszych zanieczyszceń.Czy moze ktos powiedziec co moze byc nie tak zanim wyslę do naprawy?
kolego obie szczotki wrzucają grubszy brud.Szczotka gumowa trzepie dywanik ,a z włosia wrzuca brud do pojemnika.
Nie wiem czy wiesz ale w pojemniku na brud znajduje się silniczek z turbinką to właśnie on wciagą kurz.Jeżeli szczotki nie obracają się to pojemnik na gruby brud będziesz miał pusty,a turbinka i tak zassie kurz...
Nie wiem czy wiesz ale w pojemniku na brud znajduje się silniczek z turbinką to właśnie on wciagą kurz.Jeżeli szczotki nie obracają się to pojemnik na gruby brud będziesz miał pusty,a turbinka i tak zassie kurz...
ROBOTY STAJĄ SIĘ BLIŻSZE...

Zasłoń klif-sensory (najlepiej papier + taśma).
Obróć roombe do góry podwoziem. W miejscu czerwonych strzałek docisnij kółka do wewnątrz obudowy tak by sie schowaly (to powinno oszukac czujniki dzieki którym roomba przestaje pracowac gdy sie ja podniesie.
Naciśnij Clean (kółka musza być docisniete).
Teraz Roomba powinna działąć mimo, że trzymasz ja w rękach co pozwoli na obejżenie pracujących szczotek.
Powodzenia!!!
Roomba 581 czyszczenie kół
Witam, mam ten sam problem, brud w mniejszym pojemniczku, w drugim nic nie zbiera, szczotki się nie kręcą, pojawia się komunikat na początku lub w trakcie pracy Please inspekt and clean Roomba’s wheels (Proszę sprawdzid I oczyścid koła Roomby).
Wszystko zdaje się byc oczyszczone, czyszczę regularnie. Jak oczyścić koła?
Wszystko zdaje się byc oczyszczone, czyszczę regularnie. Jak oczyścić koła?