Moduły (głowice) czyszczące - przegląd.
Moderatorzy: barbapuppa, sondejm, GRZECH, Tester
Moduły (głowice) czyszczące - przegląd.
Cześć,
Tak sobie pomyślałem ze byłoby dobrze pogadać i podyskutować o wszystkich spotykanych modułach oraz ich wadach i zaletach. Zainspirował mnie Pawel2m razem z Sondejm'em, ktory szukał lozysk do czarnego modułu w innym wątku. Tam tez wywiązała sie ciekawa dyskusja. Pociągnijmy ja.
Z tego co sie orientowalem w sprzedaży jest aktualnie tylko szary moduł, Pawel2m to pytanie/prośba o potwierdzenie do Ciebie.
Zamierzam w najbliższych dniach zrobic zdjęcia czerwonego, zielonego, zielonego v2 (mój ulubiony i faworyt) oraz czarnego. Nie posiadam niestety szarego, czy ktoś moze wrzucić szczegółowe foty?
Dzięki.
[ Dodano: 2013-11-20, 23:29 ]
<B>GENERACJA 2 oraz GENERACJA 2 V2<B>
zmiany w stosunku do GENERACJI 1:
a/ zalozony piankowy filtr na wyjsciu silnika (widac go na generacji 2 v2, na v1 zostal przezemnie sciagniety, ale jak najbardziej wystepuje
b/wyliminowanie dziury chlodzenia silnika
c/ w wersji v2, zabezpiecznie przed wysuwaniem sie bolcow od mocowania zebatek oraz uproszczenie obudowy (oszczednosci)
Tak sobie pomyślałem ze byłoby dobrze pogadać i podyskutować o wszystkich spotykanych modułach oraz ich wadach i zaletach. Zainspirował mnie Pawel2m razem z Sondejm'em, ktory szukał lozysk do czarnego modułu w innym wątku. Tam tez wywiązała sie ciekawa dyskusja. Pociągnijmy ja.
Z tego co sie orientowalem w sprzedaży jest aktualnie tylko szary moduł, Pawel2m to pytanie/prośba o potwierdzenie do Ciebie.
Zamierzam w najbliższych dniach zrobic zdjęcia czerwonego, zielonego, zielonego v2 (mój ulubiony i faworyt) oraz czarnego. Nie posiadam niestety szarego, czy ktoś moze wrzucić szczegółowe foty?
Dzięki.
[ Dodano: 2013-11-20, 23:29 ]
<B>GENERACJA 2 oraz GENERACJA 2 V2<B>
zmiany w stosunku do GENERACJI 1:
a/ zalozony piankowy filtr na wyjsciu silnika (widac go na generacji 2 v2, na v1 zostal przezemnie sciagniety, ale jak najbardziej wystepuje
b/wyliminowanie dziury chlodzenia silnika
c/ w wersji v2, zabezpiecznie przed wysuwaniem sie bolcow od mocowania zebatek oraz uproszczenie obudowy (oszczednosci)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
===============================
||NAPRAWY, CZĘŚCI ZAMIENNE PRIV||
- pawel2m
- Autoryzowany Dealer iRobot
- Kontakt:
PIękne zdjęcia stary
Szkoda że zielony to taka sama padaka jak czerwony, nie kumam dlaczego jest Twoim faworytem? Czarny to jeszcze bym zrozumiał, szary wiadomo, ale zielony... jeden z większych syfów... dziś właśnie wymieniałem klientowi zmielony po 4 miesiącach.....wytopiło w środku pięknie otwory....

------------------------------------------------------
Aktualizacja softu w Roombie 5xx do wersji 08 - na PRIV
Naprawy, części zamienne - PRIV
Roomby nowe, używane - PRIV
Akumulatory do Roomby Litowe 4400mAh -249zł
Hehe, dzięki. W przyszłym tyg wrzuce foty czarnego i czerwonego.pawel2m pisze:PIękne zdjęcia starySzkoda że zielony to taka sama padaka jak czerwony, nie kumam dlaczego jest Twoim faworytem? Czarny to jeszcze bym zrozumiał, szary wiadomo, ale zielony... jeden z większych syfów... dziś właśnie wymieniałem klientowi zmielony po 4 miesiącach.....wytopiło w środku pięknie otwory....
Zielony v2 ma sensowne zabezpieczenie boczne przy klapce od trybow. W jakimś sensie ochronia to przed pecznieniem modułu na skutek włosów w środku i uciekakania bolcow-prowadnic. Oczywiście czarny to inna klasa, jak pisałem będę go rozbierać to zrobię fotki. Zobaczymy jak tam lozyska.
- pawel2m
- Autoryzowany Dealer iRobot
- Kontakt:
mniejsze, Vic już robi szare nawet ale on jest zboczony na tym punkcie, moduł w 880 też wstawił na łożyska.
------------------------------------------------------