Zabezpieczenie mebli przed Roombą
Moderatorzy: barbapuppa, sondejm, GRZECH, Tester
- barbapuppa
- Robot Master
Zabezpieczenie mebli przed Roombą
widziałam kiedyś na necie w US takie paski do przyklejania na Roombę, żeby nie uszkadzała mebli
ja na moich drewnianych właśnie zauważyłam "lekkie obrażenia" po Roombie i zastanawiam się czy w PL można też coś takiego nabyć?
rozważam jako alternatywę taśmę do firanek (taką z rzepem, oczywiście część miękką), ale nie wiem czy to dobry pomysł
a może ktoś ma jakąś inną opcję?
ja na moich drewnianych właśnie zauważyłam "lekkie obrażenia" po Roombie i zastanawiam się czy w PL można też coś takiego nabyć?
rozważam jako alternatywę taśmę do firanek (taką z rzepem, oczywiście część miękką), ale nie wiem czy to dobry pomysł
a może ktoś ma jakąś inną opcję?
Wydaje mi się, że miękka część rzepa mechanicznie byłaby dobra ale po kilku dniach prawdopodobnie będzie to siedlisko kurzu i innych ciekawych mikroelementów i wyglądać zbyt estetycznie też nie będzie.
Może zamiast tego rozważyć szeroką taśmową uszczelkę do okien? Miękka guma o różnych profilach, łatwe w utrzymaniu w czystości, można przykleić kilka pasków.

Może zamiast tego rozważyć szeroką taśmową uszczelkę do okien? Miękka guma o różnych profilach, łatwe w utrzymaniu w czystości, można przykleić kilka pasków.

i to jest najlepsze i najtansze rozwiazanie, uwazajcie tylko zeby nie zakleic okienka z diodami IR.ZibiD pisze:Wydaje mi się, że miękka część rzepa mechanicznie byłaby dobra ale po kilku dniach prawdopodobnie będzie to siedlisko kurzu i innych ciekawych mikroelementów i wyglądać zbyt estetycznie też nie będzie.
Obrazek
===============================
||NAPRAWY, CZĘŚCI ZAMIENNE PRIV||
- barbapuppa
- Robot Master
Jeśli weźmiesz sobie małą latarkę i poświecisz od czoła przez ciemną szybkę (maskownicę) na przednim zderzaku, to zobaczysz je - są na takim półpierścieniu pod szybką - słowem szybki raczej nie zaklejaj - jeśli musisz to jedynie po pasku na dolnej i górnej krawędzi
poza tym obszarem - wg uznania i potrzeb 

- barbapuppa
- Robot Master
No to zeby pokazac Ci znowu troche wnetrza - specjalnie dla Ciebie ;) sensory IR w calej okazalosci! ;)barbapuppa pisze:ZibiD dzięki, tego mi było trzeba, bo jakoś mi nie po drodze do instrukcji
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- barbapuppa
- Robot Master
- bogaskilop
Nalezy to zrobić tak :P
ja akurat mialem pod ręka inna uszczelke plaską ale po namysle mysle że trzeba znalesc material ktory będzie też taki miękki z tym ze gładki i skory do poslizgu .
Guma uszczelki czasami potrafi przytrzymać przy meblu roombe zmieniając jej tor jazdy i włączając sensor.
ja akurat mialem pod ręka inna uszczelke plaską ale po namysle mysle że trzeba znalesc material ktory będzie też taki miękki z tym ze gładki i skory do poslizgu .
Guma uszczelki czasami potrafi przytrzymać przy meblu roombe zmieniając jej tor jazdy i włączając sensor.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Roomba 580
( w planach Scooba 385/390 lub Mint plus :P )
( w planach Scooba 385/390 lub Mint plus :P )