Neato botvac connected niszczy meble
Moderatorzy: barbapuppa, sondejm, GRZECH, Tester
Neato botvac connected niszczy meble
Kupiłam Neato botvac connected, sprzata zupełnie dobrze, radzi sobie świetnie z sierścią psa... ale, jest "Agresywny". Tzn, wali mi po meblach, uderza tak, ze za chwilę będę miała poobijane rogi szafy. czy ktoś miał podobny problem? jak sobie z tym poradziliście?
- barbapuppa
- Robot Master
Re: Neato botvac connected niszczy meble
Problem może być z laserem lub jakąś powierzchnią u Ciebie odbijającą promienie.
-) Tester robotów na forum (-
........................................................................
Roomby 581, 780 i 980, Mint-Braava, RoboMop, Neato XV-11 i XV-25, Scooba 230 i 390 Moneual Rydis MR6500, HOBOT 188 i 268
Roomby 581, 780 i 980, Mint-Braava, RoboMop, Neato XV-11 i XV-25, Scooba 230 i 390 Moneual Rydis MR6500, HOBOT 188 i 268
Znajomy miał podobny problem z Roombą - delikatne, zdobione doniczki na podłogach. Kupił uszczelkę do okien, okleił kawałkami zderzak tak, aby amortyzować kontakt. W Twoim przypadku powinno pomóc ale zweryfikuj również dlaczego tak Neato bije po meblach, nie miałem tego robota, wnioskuję z opisów że nie powinien tak robić. Oklejenie potraktuj jako rozwiązanie doraźne.Roksa17 pisze:Tzn, wali mi po meblach, uderza tak, ze za chwilę będę miała poobijane rogi szafy. czy ktoś miał podobny problem? jak sobie z tym poradziliście?
Coś nie tak z twoim neato. Mam roombe jak i neato. Roomba wali i to mocno. Neato podjezdza bardzo delikatnie do przeszkód.
Roomba 785, Braava 380T, Scooba 450, botvac 75
robi tak wtedy kiedy jest na tej opcji sprzątania dwóch metrów... myślałam na tą uszczelką, bo zniszczy mi meble
Grubsza uszczelka, kawałki gumy podklejone taśmą dwustronną, kawałki karimaty... Cokolwiek co uznasz że odpowiednio zamortyzuje uderzenia. Sądzę, że to jakiś rodzaj błędu.Roksa17 pisze:myślałam na tą uszczelką, bo zniszczy mi meble
Moja Roomba 870 również uderza w meble typu szafka, łóżko, komoda itp. stojące na podłodze ale zwykle raz. Potem "zapamiętuje" ich położenie i dojeżdża wolniej do rozpoznanych obiektów. Nieodmiennie jednak nie uczy się ani nie rozpoznaje cienkich, metalowych nóg w dwóch szafkach, jedzie na nie z pełną prędkością.
Roomba 8xx nie zapamiętuje, dostosowuje się do otoczenia z 10 razy na sekundę, R9xx też ale ma skaner w aparacie a nie tylko iRdę jak niższe modele. Neato też nie zapamiętuje, ani Samsung.
R630+LiNMC, (były R4225, R5210, R580)

Naprawa Roomby, Minta i inych robotów pisz na PW.

-
Nie zniszczy. Ja mam k o b o t a. Kupiłem dużo taniej. 650pln z ręcznym za darmo i jeszcze miałem kupon na 50pln.
Potrzebowałem by coś mi sprzątało codziennie sierść mojego psa i ten jest całkiem zacny jak za te pieniądze.
/edit MOD GRZECH/
Potrzebowałem by coś mi sprzątało codziennie sierść mojego psa i ten jest całkiem zacny jak za te pieniądze.
/edit MOD GRZECH/
- barbapuppa
- Robot Master
Widzieliśmy już podobne modele dobrych kilka lat temu.
-) Tester robotów na forum (-
Brak szczotek głównych, tylko ssanie. Odkurzadełko Powermed w innej skórce.
R630+LiNMC, (były R4225, R5210, R580)