GRZECH pisze:Ilość pomieszczeń, drzwi dla Neato to nie problem. Porusza się wg mapy, którą tworzy za każdym sprzątaniem.
Zgadza się. Za każdym razem po moim mieszkaniu(3 pokoje 48,5m) botvac d75 jeździ tak samo-doslownie każde sprzątanie to ta sama ścieżka. Ja jestem zadowolony, zawsze odwiedza wszystkie pokoje i każdy kat w pokojach. W rogach nie do końca sobie radzi ale ogólnie jestem zadowolony-raz w tygodniu biorę mopa i ręcznie na mokro
Hej!
Mam prośbę o poradę. Przeczytałam cały wątek ale i tak mam mętlik w głowie. Napalilam się na irobota Roomba ale nie wiem który model wybrać. Początkowo brałam pod uwagę dwa: 651 i 786p. Teraz jeszcze znalazłam 772e.
Mam mieszkanie 65m2 - 3 pokoje, kuchnia, osobno łazienka i wc. Mamy kota, który troszkę się leni.
Mniej więcej wiem czym różnią się modele - pytanie czy jest sens dopłacać do wyższego modelu za filtr Hepa i latarnię. Proszę o poradę, abym nie żałował a zakupu (mój mąż jest przekonany że będę żałować wydanych pieniędzy)
Przy latarni masz pewność że Roomba w każdym cyklu trafi do każdej strefy. Bez niej przy bardziej skomplikowanym układzie zamkniętych pomieszczeń tej pewności nie masz. Generalnie Roomby bez latarni są przeznaczone do otwartych przestrzeni o prostym kształcie na planie kwadratu, prostokąta lub co najwyżej litery "L". Ewentualnie mniejszych powierzchni.