dzieki, tak zrobiebarbapuppa pisze:dimmus mimo wszystko przetrzymaj 16h na ładowarce

Moderatorzy: barbapuppa, sondejm, GRZECH, Tester
eee tam...temu forum brakuje właśnie obiektywizmu w wypowiedziachZibiD pisze:Glanz!
Co Ty wyrabiasz?!
Przecież my tu:
No trzymaj jakoś fason bo nam się Krzywy całkiem pogubi
W takim razie dam Ci radę z innej beczki - doinformuj trochę męża, że te roboty to przecież są normalne sprzęty gospodarstwa domowego (jak i inne agd...) i że to nie jest zabawka, tylko maszyna która naprawdę działa. Trzeba tylko użytkować je zgodnie z instrukcją, czyli regularnie. Jak nie wierzy to może odeślij go na stronę jakiejś bardziej znanej marki? Np. Samsung albo Karcher - oni też mają takie roboty, a co więcej te marki pewnie bardziej kojarzy, no i renoma...jaka by nie była, a bynajmniej ten drugi cieszy się całkiem niezłąxeone pisze:Mój mąż bardzo sceptycznie podchodzi do tego zakupu, zupełnie nie wierzy w możliwości takich sprzętów i mój pomysł traktuje jako kaprys, który po kilku użyciach będzie stał zakurzony w garażu :( Tym bardziej chciałabym kupić taki model, który faktycznie się u nas sprawdzi i chociaż dół ładnie posprząta (bo tam spędzamy 90% czasu).
Jeśli chodzi o Roombę, to zależy to od wielu czynników. Masz dużo dywanów czy same twarde podłogi? Czy mieszkanie raczej puste, a może sporo mebli? No i jak bardzo się u Ciebie brudzi? Chodzicie po domu w butach czy skarpetkach? dużo piasku, sierści (zwierzaki?), włosów? - te wszystkie czynniki wpływają na pracę Roomby, gdyż posiada ona czujnik(i) brudu i im bardziej jest brudno tym dłużej sprząta. Sprawdziłem to u siebie, i gdy przez cały tydzień nie odkurzałem przedpokoju (ok. 8 m kw.) to sprzątała go później w około 45 minut. Innym razem zajęło jej to już tylko 30 minut. To samo w przypadku pokoi - czas się skraca wydłuża nie tylko w zależności od wielkości pomieszczenia, ale i stopnia zabrudzenia.Czy na jednym ładowaniu Neato/Roomba sprzątną cały parter?
Powinna. To najwyższy model serii 500, tak jak 780 w serii 700. Oba obsługują latarnie i oba przystosowane są do wysprzątania około 80 m kw. powierzchni z latarniami - 4 pokoje po 20 m kw. Zakładam że te 100 metrów nie masz całkiem puste, tylko jest parę mebli, więc w sumie będzie miała do pokrycia mniej jak 100?Mam jeszcze jedno pytanie. Czy Roomba 581 da radę posprzątać ok 100m na parterze podczas jednego ładowania (ew. mojego pobytu w pracy), czy muszę wybrac model z serii 7xx?
ja moge Ci napisac jak u mnie dziala 581, dzisiaj sprzatala po pierwszym pelnym ladowaniu i pracowala prawie 3h az do rozladowania; sprzatnela caly parter (okolo 85m2 sama zdecydowala kiedy pokoje sa czyste) i pietro (okolo 65m2, nie zdarzyla jednego pokoju sprzatnac, czesc zrobila sama z latarniami a do czesci ja przenioslam bo mam skomplikowany uklad domu i z latarniami moglaby sie pogubic). Mozliwe ze tak dlugo pracowala bo akumulator nowy i pewnie to sie zmieni z czasem. U mnie tez nie ma dywanow, tylko na pietrze na korytarzu, jest duzo otwartej przestrzeni wiec i sprzatanie idzie szybciej.xeone pisze:Czy Neato faktycznie zbiera dużo mniej śmieci/piasku/okruchów? Czy na jednym ładowaniu Neato/Roomba sprzątną cały parter?
Z góry bardzo Wam dziękuję za odpowiedź.
[ Dodano: 2012-08-16, 14:04 ]
Mam jeszcze jedno pytanie. Czy Roomba 581 da radę posprzątać ok 100m na parterze podczas jednego ładowania (ew. mojego pobytu w pracy), czy muszę wybrac model z serii 7xx?
xeone pisze:Bardzo Wam dziękuję za odpowiedzi... chociaż mam mętlik w głowieNastawiałam się na Roombę, a teraz myślę też o Neato.
Na razie opcja zakupu dwóch robotów odpada. Mój mąż bardzo sceptycznie podchodzi do tego zakupu, zupełnie nie wierzy w możliwości takich sprzętów i mój pomysł traktuje jako kaprys, który po kilku użyciach będzie stał zakurzony w garażu :( Tym bardziej chciałabym kupić taki model, który faktycznie się u nas sprawdzi i chociaż dół ładnie posprząta (bo tam spędzamy 90% czasu).
Czy Neato faktycznie zbiera dużo mniej śmieci/piasku/okruchów? Czy na jednym ładowaniu Neato/Roomba sprzątną cały parter?
Z góry bardzo Wam dziękuję za odpowiedź.
[ Dodano: 2012-08-16, 14:04 ]
Mam jeszcze jedno pytanie. Czy Roomba 581 da radę posprzątać ok 100m na parterze podczas jednego ładowania (ew. mojego pobytu w pracy), czy muszę wybrac model z serii 7xx?
Czy zechciałbyś wyjaśnić na czym opierasz tę PEWNOŚĆ? Jakieś nowe odkrycia w dziedzinie fizyki? Przeliczyłeś obciążenia prądowe Neato, zbadałeś jakość baterii, prądy ładowania układu zasilania? Ogniwa w bateriach Neato wytrzymują więcej cykli? Kę?krzywy1 pisze: 5.BATERIA NA PEWNO WYTRZYMA DŁUŻEJ, bo neato sprzata 100 m w godzine a roomba w 3 godziny