jaki odkurzacz wybrać??? - 2012
Moderatorzy: barbapuppa, sondejm, GRZECH, Tester
- barbapuppa
- Robot Master
ester-ka niewiele tak naprawdę da się powiedzieć o modelu 520, poza tym, że należy do 3 generacji Roombek jakie wyprodukował iRobot
był model 500, 510, 520, 521, 525, 530.... (ponoć numer pojawiał się w zależności od sprzedawcy) generalnie niewiele się różniły między sobą, były np. różnice w dokładanych akcesoriach np. pomiędzy seriami 52x, a 53x...
bateria standardowa do serii 5xx
akcesoria dokupisz bez problemu
mam tylko wątpliwość co do ściany i o to powinnaś zapytać najlepiej sprzedawcę
otóż moim zdanie wirtualna ściana czy też latarnia będzie pasować z każdą roombą serii5xx, jednak na niektórych forach spotkałam wypowiedzi użytkowników, że 520 nie obsługuje ścian
więc najlepiej spytać lub przetestować przed zakupem
był model 500, 510, 520, 521, 525, 530.... (ponoć numer pojawiał się w zależności od sprzedawcy) generalnie niewiele się różniły między sobą, były np. różnice w dokładanych akcesoriach np. pomiędzy seriami 52x, a 53x...
bateria standardowa do serii 5xx
akcesoria dokupisz bez problemu
mam tylko wątpliwość co do ściany i o to powinnaś zapytać najlepiej sprzedawcę
otóż moim zdanie wirtualna ściana czy też latarnia będzie pasować z każdą roombą serii5xx, jednak na niektórych forach spotkałam wypowiedzi użytkowników, że 520 nie obsługuje ścian
więc najlepiej spytać lub przetestować przed zakupem
-) Tester robotów na forum (-
........................................................................
Roomby 581, 780 i 980, Mint-Braava, RoboMop, Neato XV-11 i XV-25, Scooba 230 i 390 Moneual Rydis MR6500, HOBOT 188 i 268
........................................................................
Roomby 581, 780 i 980, Mint-Braava, RoboMop, Neato XV-11 i XV-25, Scooba 230 i 390 Moneual Rydis MR6500, HOBOT 188 i 268
Sprostowaniebarbapuppa pisze:otóż moim zdanie wirtualna ściana czy też latarnia będzie pasować z każdą roombą serii5xx, jednak na niektórych forach spotkałam wypowiedzi użytkowników, że 520 nie obsługuje ścian
Wirtualne siciany pracują ze wszystkimi modelami bez wyjątku.
Wirtualne latarnie z na początku produkcji pracowały z rombami od modelu 535 .
Od kilku lat latarnie pracują od modelu 580 w górę ( aby działały latarnie roomba musi być wyposażona w moduł wifi)
Witam.
Mam mieszkanie 82 m (3 pokoje + kuchnia i łazienka, jeden poziom) . Podłoga to panele + kafelki.
Chciałbym kupić robota odkurzającego.
Chciałbym wydać nie więcej niż 2500 (chyba że ma sensu aż tyle).
Jakiego robota kupić?
Z porównania Roomby Pro i Roomby 780 (wg info na irobot.pl) wynika, ze w 780 brakuje walizki, "najwyższej jakości materiałów" i funkcji max. Zaś różnica w cenie jest znaczna.
Jeśli jest sens zakupu za granicą , mogę to rozważyć..
Co kupić? Jednak Pro? 780? Może nie ma sensu aż tyle płacić?
Co radzicie?
Pozdrawiam
Mam mieszkanie 82 m (3 pokoje + kuchnia i łazienka, jeden poziom) . Podłoga to panele + kafelki.
Chciałbym kupić robota odkurzającego.
Chciałbym wydać nie więcej niż 2500 (chyba że ma sensu aż tyle).
Jakiego robota kupić?
Z porównania Roomby Pro i Roomby 780 (wg info na irobot.pl) wynika, ze w 780 brakuje walizki, "najwyższej jakości materiałów" i funkcji max. Zaś różnica w cenie jest znaczna.
Jeśli jest sens zakupu za granicą , mogę to rozważyć..
Co kupić? Jednak Pro? 780? Może nie ma sensu aż tyle płacić?
Co radzicie?
Pozdrawiam
Witaj na forum. Mam obie. Krótko : Pro do cięższych zadań 780 do dosprzątanego mieszkania bez kotów psów małych i większych dzieci wnoszących z dworu tony piachu.
Apropos walizki jedyna jej zaleta to to że jest. Karton i tak musisz zachować z prostego powodu. Jak się zepsuje to musisz w coś spakować. Proponuję na walizkę NIE ZWRACAĆ NAJMNIEJSZEJ UWAGI w całym przedsięwzięciu. (zawsze możesz to zrekompensować sobie jakimś drobiazgiem od Prady )
Pozdrawiam i życzę dobrego wyboru.
Apropos walizki jedyna jej zaleta to to że jest. Karton i tak musisz zachować z prostego powodu. Jak się zepsuje to musisz w coś spakować. Proponuję na walizkę NIE ZWRACAĆ NAJMNIEJSZEJ UWAGI w całym przedsięwzięciu. (zawsze możesz to zrekompensować sobie jakimś drobiazgiem od Prady )

Pozdrawiam i życzę dobrego wyboru.
Ostatnio zmieniony 15 kwie 2012, 14:27 przez lekwp, łącznie zmieniany 1 raz.
Witam
dziękuję za szybką odpowiedź. Mam dzieciaki , zwierząt nie. Ciężko mi określić "dosprzątalność" mojego mieszkania.. Ale rozumiem że powinienem iść w kierunku Pro ?
Czy seria 780 jest lepsza od 580? Wyżej ktoś polecał 580tkę do mieszkania o trochę większym metrażu niż mój..
Pytam jako laik: nie znam się
Mogę wydać na Pro, ale tylko wtedy jeśli naprawdę będzie to miało sens..
Pozdrawiam
dziękuję za szybką odpowiedź. Mam dzieciaki , zwierząt nie. Ciężko mi określić "dosprzątalność" mojego mieszkania.. Ale rozumiem że powinienem iść w kierunku Pro ?
Czy seria 780 jest lepsza od 580? Wyżej ktoś polecał 580tkę do mieszkania o trochę większym metrażu niż mój..
Pytam jako laik: nie znam się

Pozdrawiam
780 to full wypas. O 580 pytaj innych. Mnie osobiście kręci ta :
http://allegro.pl/robot-irobot-roomba-i2274880233.html
Co do pro wyedytuj moje posty może będą pomocne.
http://allegro.pl/robot-irobot-roomba-i2274880233.html
Co do pro wyedytuj moje posty może będą pomocne.
dziękuję. Widziąłem tą ofertę.. Coś dziwnie tania...
Ta zaś: http://allegro.pl/rewelacyjny-irobot-ro ... 87058.html mówi o 12sto miesięcznej gwarancji.. Myślałem ze polski Irobote daje dwa lata?
Chyba wezmę 780tkę stąd: http://allegro.pl/5-lat-prawdziwej-gwar ... 71610.html
Ta zaś: http://allegro.pl/rewelacyjny-irobot-ro ... 87058.html mówi o 12sto miesięcznej gwarancji.. Myślałem ze polski Irobote daje dwa lata?
Chyba wezmę 780tkę stąd: http://allegro.pl/5-lat-prawdziwej-gwar ... 71610.html
Mam 780'tkę i delikatnie mówiąc, bardzo denerwują mnie te filtry HEPA
otóż, w tradycyjnych odkurzaczach, czy to workowych czy bezworkowych, zawsze przed Hepa jest przecież worek czy gęsta nylonowa siatka, gąbka, cyklon...tu nic, tylko od razu kurz leci na filtr i go zatyka...ja nie wymieniałem ich jeszcze od nowości (od listopada ub. r.). Myślę jednak by się trochu pobawić, i spróbować rozciąć obudowę, wyciągnąć zawartość, a na jej miejsce włożyć jakiś tańszy i lepszy do czyszczenia wkład. Tylko co...

Roomba 780
Po co ?glanz989 pisze:Mam 780'tkę i delikatnie mówiąc, bardzo denerwują mnie te filtry HEPAotóż, w tradycyjnych odkurzaczach, czy to workowych czy bezworkowych, zawsze przed Hepa jest przecież worek czy gęsta nylonowa siatka, gąbka, cyklon...tu nic, tylko od razu kurz leci na filtr i go zatyka...ja nie wymieniałem ich jeszcze od nowości (od listopada ub. r.). Myślę jednak by się trochu pobawić, i spróbować rozciąć obudowę, wyciągnąć zawartość, a na jej miejsce włożyć jakiś tańszy i lepszy do czyszczenia wkład. Tylko co...
[ Dodano: 2012-04-15, 16:09 ]
pogar pisze:dziękuję za informacje.
co do tej gwarancji to nie wiem o co chodzi, ale zapewne o coś w rodzaju pewnych usług za darmo przez kolejne 3 lata. Za bardzo mi na tym nie zależy - wziąłbym u nich , bo mógłbym po to sam podjechać...
Nie spiesz się , poczytaj forum. Z kurzu przez kilka dni nie umrzesz.