Smiga ładowarka jak ta lala! 2 razy ładowałem robocika przez bazę i szedł do zielonego, bez błędu. napiszę jeszcze jakby się coś działo. Tymczasem dziękuję panowie, wielkie dzięki za pomoc
ostatnio zakupiłem roombe 530 ze stanów i podpiąłem przez cos na kształt transformatora, ale troche oszukane bo zamiast zwojów jakieś lekkie blaszki i moc do 1000 W. Działało ale ok 12 h potem spalił mi się właśnie wspominany przez Was warystor.
Czytając ten wątek zrobiłem tak, że wymieniłem warystor i kondensator ( 275V i 400V), ale niestety nie działa coś.
Stąd moje pytanie czy jest możliwość że podczas takiego spięcia jak byłoposzło jescze coś oprócz warystora ewentualnie co możecie mi poradzić.
No kurczę niestety nie mam takiej żarówki;/
Ale myślę że zdobędę jesli to będzie pomocne. I jak mówisz podpiąć? do końcówki tej co wpinam do gniazda roomby?
[ Dodano: 2012-11-29, 00:27 ]
w sumie to jużlepiej chyba żebym kupił sobie voltomierz...;p
Znajomy elektronik powiedział, że spalony był jeszcze jakiś mały bezpiecznik bezpośrednio przed warystorem ( jakaś mała brązowa beczułka), wymienił i jest git 22,5 V na wyjściu.
Teraz tylko muszę jakoś moją roombe nauczyć wracać do bazy... Ma słabą baterię, bo była nieużywana ponoć 2 lata. Działa wiec 30 min i sygnalizuje koniec energii, zamiast sie naładować...