Drogi Pawle ale mówimy o sprzęcie dla faceta, który ma lekką alergię, 60 mkw do odkurzenia, czyli tyle samo co ja na 3 pokojach i kuchni . Ty mu proponujesz sprzęt, który obleci 2x więcej powierzchni. Z całym szacunkiem, po co mu odkurzacz, który potrafi odkurzyć znacznie większą powierzchnię niż jego mieszkanie i pracować przy tym znacznie dłużej?
Argument, że 7xx ma AV2, Hepa lepszy soft ,lepszy wózek mnie osobiście nie przekonuje

. Mnie właśnie AV2 i Hepa zniechęciły do kupna. Na 60 mkw wystarczy 581 z "full wypasem". Jak nie potrzeba latarni można je sprzedać. 770 za 1770 zł to w dalszym ciągu dla mnie i kol. Antka, który to podkreślił wyraźnie - tylko "golec", który sprząta podobnie jak inne roomby.
Reasumując 531/564/581 sprzątają równie efektywnie - co 770/780 - i znacznie taniej niż ich bracia z serii 7xx. Bo nie trzeba płacić co 2 miesiące za nowe filtry Hepa, które brudne strasznie capią. A Hepa w 770/780 nie jest przystosowana do mycia.
Aha i 581 z "full wypasem", i dodatkowo z AeroVac1 kosztuje w Polsce naprawdę taniej niż "goły" 770. Trzeba tylko umiejętnie pogadać z oficjalnymi dystrybutorami.
[ Dodano: 2012-10-04, 20:59 ]
P.S. Żeby było wszystko jasne i bez niedomówień - uważam, że Roomby 770/780 to odkurzacze naprawdę wysokiej klasy.