witam, mam taki problem, otoz moja rumba 560 nie zbiera smieci do pojemniczka tylko wszystko jest zbierane na zewnatrz na szczotce...co moze byc przyczyna takiego zachowania?:(
Ostatnio zmieniony 08 wrz 2010, 19:34 przez gabino71, łącznie zmieniany 2 razy.
jesli nie zbiera smieci prawdopodobnie nie wiruja szczotki.
pusc roombe i jak bedzie pracowac szybko poderwij ja od ziemi i zajrzyj czy szczotki sie kreca. metoda troche dookola ale sie sprawdza ;)
daj znac - to pomyslimy co dalej.
Ostatnio zmieniony 08 cze 2010, 11:32 przez Mystic, łącznie zmieniany 1 raz.
===============================
||NAPRAWY, CZĘŚCI ZAMIENNE PRIV||
U mnie sytuacja wyglada podobnie szcztoki sie nie obracaja. Dzis otrzymalem przesylke z nowym silnikiem i plytkami do wymiany z ebay'a jak wyzej. Po wymianie okazalo sie, ze problem jest ten sam - szczotki sie nie obracaja :/ Jakis pomysl ???
ooooooooooooooooo ... znalazlem przyczyne... przekladnia 'napedu' szczotek byla kompletnie zasyfiona bleeeee... teraz powinno wszystko dzialac, napisze jak skoncze
Boshe ile tego brudu bylo...
mam podobny problem co kolego tzn. roomba nie zbiera śmieci do pojemniczka (natomiast doskonale zbiera kurz), niestety po sprawdzeniu stwierdziłęm, że szczotki się obracają... co może być przyczyną nie zbierania śmieci przy obracających się szczotkach ?
espania pisze:mam podobny problem co kolego tzn. roomba nie zbiera śmieci do pojemniczka (natomiast doskonale zbiera kurz), niestety po sprawdzeniu stwierdziłęm, że szczotki się obracają... co może być przyczyną nie zbierania śmieci przy obracających się szczotkach ?
brak ssania sprawdz czy roomba wydmuchuje powietrze z tylu.
||NAPRAWY, CZĘŚCI ZAMIENNE PRIV||