Nowy gracz - pentagram ??
- barbapuppa
- Robot Master
Duże firmy handlowe maja obowiazek bezpłatnego przyjmowania zużytego elektrozłomu przy zakupie nowego elektrozłomu, który podziała te dwa lata
Dotyczy to nawet telefonów komórkowych.
Ciekawe czy takie pentagramy i inne marki nakładki odbieraja swoje śmieci? Ba! Ciekawe czy DLF to robi? Być może można oddać zużyta R do utylizacji w serwisie?
Tyle, że największym polskim serwisem utylizacji odpadów jest allegro

Dotyczy to nawet telefonów komórkowych.
Ciekawe czy takie pentagramy i inne marki nakładki odbieraja swoje śmieci? Ba! Ciekawe czy DLF to robi? Być może można oddać zużyta R do utylizacji w serwisie?
Tyle, że największym polskim serwisem utylizacji odpadów jest allegro

- barbapuppa
- Robot Master
http://g.infor.pl/p/_wspolne/pliki/9500 ... _95876.pdf
WEEE
Obowiązki wprowadzających sprzęt elektryczny i elektroniczny
Obowiązki o charakterze faktycznym:
1. wprowadzający sprzęt przeznaczony dla gospodarstw domowych jest obowiązany - zorganizować i sfinansować odbieranie od zbierających zużyty sprzęt, przetwarzanie, odzysk (w tym recykling) i unieszkodliwienie zużytego sprzętu pochodzącego z gospodarstw domowych (art. 27 ustawy ZSEE),
- osiągać określone roczne poziomy zbierania zużytego sprzętu pochodzącego z gospodarstw domowych, z wyjątkiem opraw oświetleniowych, w których łączna masa metali, minerałów, szkła lub drewna przekracza 90 % masy wyrobu (art. 27a ustawy ZSEE),
Przedmiotowy obowiązek wprowadzający realizuje
-samodzielnie (poprzez zawarcie umów z prowadzącymi zakłady przetwarzania, wpisanymi do rejestru, o zdolnościach przetwórczych umożliwiających przetworzenie zebranego zużytego sprzętu. (art. 33 ust.1 ustawy ZSEE)
-poprzez organizację odzysku zużytego sprzętu elektrycznego i elektronicznego (art. 57 ust. 4 ustawy o ZSEE)
WEEE
Obowiązki wprowadzających sprzęt elektryczny i elektroniczny
Obowiązki o charakterze faktycznym:
1. wprowadzający sprzęt przeznaczony dla gospodarstw domowych jest obowiązany - zorganizować i sfinansować odbieranie od zbierających zużyty sprzęt, przetwarzanie, odzysk (w tym recykling) i unieszkodliwienie zużytego sprzętu pochodzącego z gospodarstw domowych (art. 27 ustawy ZSEE),
- osiągać określone roczne poziomy zbierania zużytego sprzętu pochodzącego z gospodarstw domowych, z wyjątkiem opraw oświetleniowych, w których łączna masa metali, minerałów, szkła lub drewna przekracza 90 % masy wyrobu (art. 27a ustawy ZSEE),
Przedmiotowy obowiązek wprowadzający realizuje
-samodzielnie (poprzez zawarcie umów z prowadzącymi zakłady przetwarzania, wpisanymi do rejestru, o zdolnościach przetwórczych umożliwiających przetworzenie zebranego zużytego sprzętu. (art. 33 ust.1 ustawy ZSEE)
-poprzez organizację odzysku zużytego sprzętu elektrycznego i elektronicznego (art. 57 ust. 4 ustawy o ZSEE)
Planned obsolescence czyli planowane postarzanie produktów to celowe projektowanie produktów w taki sposób, by po krótkim czasie użytkowania nadawały się do wymiany na nowszy model.
Spisek żarówkowy – nieznana historia zaplanowanej nieprzydatności
Dokument emitowany w TVN CNBC z cyklu "Zrozumieć świat" http://www.youtube.com/watch?v=QPPW8KM7eEU w 53minuty wiele się wyjaśni.
Tak coś podejrzewałem... Teraz mam pewność, argumenty żelazne.
Spisek żarówkowy – nieznana historia zaplanowanej nieprzydatności
Dokument emitowany w TVN CNBC z cyklu "Zrozumieć świat" http://www.youtube.com/watch?v=QPPW8KM7eEU w 53minuty wiele się wyjaśni.
Tak coś podejrzewałem... Teraz mam pewność, argumenty żelazne.

R630+LiNMC, (były R4225, R5210, R580)

Naprawa Roomby, Minta i inych robotów pisz na PW.

- barbapuppa
- Robot Master
przerażający film, ale jakiż prawdziwy
jak się w firmie zepsuło ksero to znaleziono firmę, która wykasowała licznik i urządzenie nadal działa
jak widać to prawda, ciekawe jaką żywotność producenci zaplanowali dla naszych odkurzających urządzeń?
ZibiD to że mają obowiązek, to nie znaczy, że chcą robić za darmo, chcą aby koszty ich obowiązku ponosił konsument, nigdzie tam nie jest napisane, że mają to robić gratis
jak się w firmie zepsuło ksero to znaleziono firmę, która wykasowała licznik i urządzenie nadal działa
jak widać to prawda, ciekawe jaką żywotność producenci zaplanowali dla naszych odkurzających urządzeń?
ZibiD to że mają obowiązek, to nie znaczy, że chcą robić za darmo, chcą aby koszty ich obowiązku ponosił konsument, nigdzie tam nie jest napisane, że mają to robić gratis
Jedyne za co moga chcieć opłaty to wyniesienie i transport z mieszkania. Jeśli im to dostarczysz do sklepu to moga Cię cmoknaćbarbapuppa pisze:

- barbapuppa
- Robot Master
ano nic z tego, już próbowałam, udało mi się tylko z TV, zawiozłam do sklepu, bo chcieliśmy sami odebrać nowy i zostawiłam im na środku sklepu (najpierw wrzuciliśmy nowy do auta, a potem na tym samym wózeczku odwieźliśmy nasz stary), choć nie bardzo chcieli, ale ekspedient taki chuderlaczek, że nie dałby rady gonić za nami ze starym 

- barbapuppa
- Robot Master
- barbapuppa
- Robot Master
Płacąc 99zł mamy zniżkę 699zł od ceny 1799?barbapuppa pisze:hehe... tylko po co komu te walizkichałupki nie odkurzą
Czyli zamieszamy, zamieszamy jeleni znajdziemy,
A zapłacić 1799-699+99=1199zł trzeba będzie, tyle co za roombę 521 w DLF.
R630+LiNMC, (były R4225, R5210, R580)

- barbapuppa
- Robot Master
Re: Cena z dziś
Okazja

Wychodzi po 1200 zyli - darmoszka