Jaki odkurzacz wybrać??? - 2017
Moderatorzy: barbapuppa, sondejm, GRZECH, Tester
Re: Jaki odkurzacz wybrać??? - 2017
Dodać jeszcze trzeba że Hobot nie może pracować w warunkach wilgotności ani deszczu bo nie ma możliwości jezdnych wtedy i się ślizga na szybie. O ile odkurzacz znajdziesz to przecieranie podłóg i mycie szyb jednak zajmują użytkownika bardziej.
Tutaj tylko Marysia pomoże.
Tutaj tylko Marysia pomoże.
R630+LiNMC, (były R4225, R5210, R580)

Naprawa Roomby, Minta i inych robotów pisz na PW.

Szczerze powiedziawszy jeżeli nie ma rynku hybryd godnych polecenia to pozostanę przy navibocie lub ewentualnie zmienię na Powerbota.
Co do mycia podłóg - czy są na rynku (poza Scoobą) roboty będące w stanie porządnie umyć (a nie tylko przetrzeć) podłogę ?
Co do mycia podłóg - czy są na rynku (poza Scoobą) roboty będące w stanie porządnie umyć (a nie tylko przetrzeć) podłogę ?
Jeśli chodzi o roboty myjące podłogi domowe to nie ma aktualnie takich na rynku. iRobot wycofał się z produkcji tego typu urządzeń przed rokiem.
Testował: Roomba 620 780 782e 870 980 Scooba 230 5800 385 390 450 Braava 320 240 Samsung SR8855 SR8895 SR8980 SR10F71 Neato XV-11 XV-15 Electrolux ZA2.0 Vileda 100 Virobi Dyson 360 Eye Hobot 168 188 268 https://www.youtube.com/Roomba02
Komputronik ma je jeszcze na magazynach.
Byle nie Scooba 450. Poszukaj Scooba serii 3xx. Musi być w pełni sprawna Omijaj test z cieknącym zbiornikiem i problemami z pompą perystaltyczną.
Nie pamiętam już ale seria 300 to 2 różne modele różniące się przede wszystkim czasem pracy, krótszy i dłuższy, co przekłada się na wielkość powierzchni mycia.
Zajrzyj do działu roboty myjące
Nie pamiętam już ale seria 300 to 2 różne modele różniące się przede wszystkim czasem pracy, krótszy i dłuższy, co przekłada się na wielkość powierzchni mycia.
Zajrzyj do działu roboty myjące

Witam! Jak w temacie jaki odkurzacz wybrać neato czy roomba jaki model. Preferencje to model jak najtańszy, który ogarnie powierzchnie 70m2 . Sprzątanie 5 dni w tygodniu o wyznaczonej godzinie wg harmonogramu, brak zwierząt prawie same panele. Skłaniam się ku roombie z powodu popularności , dostępności części, jakości wykonania itp. Kusi mnie wybranie tańszego modelu bez latarni i z mocnym aku, zastosowanie wyłącznika czasowego odłączającego stację dok i po jakimś czasie ponowne jej załączenie, żeby roomba wróciła się doładować. Chodzi o to, żeby wydłużyć czas jej pracy. Nie wiem czy nie przekombinowałem np czy będę musiał każdorazowo włączać tryb dok, żeby sprzątała dłużej a zależy mi też na komforcie tzn bezobsługowości. Czy macie jakiś pomysł na sprzęt dla mnie? 651 jest obecnie w komputroniku za 1500 czy to optymalny model dla mnie? Może coś z niższej półki?
Niższy model nie ma harmonogramu. Bierz go.

Dzięki jeszcze w temacie: 651 ma aku xlife nimh i cena 1500 w Pl, w niemieckim sklepie wysyłkowym jest model 680 za 1600 z li-ion. Pytanie: 1.Czy w 651 jak skończy się xlife można go wymienić na li-ion. 2.Czy trzeba też równocześnie wymienić ładowarkę?
Ja używam LiIon-NMC 4500mAh od około 3 lat w R630. Jest to zamiennik, nie ma z nim problemu, nie wiem jak będzie z oryginałami. Moim zdaniem powinno być ok zawsze możesz kupić zamiennik.

Ja z pewnością też będę w razie potrzeby zamawiać zamiennik na Ali, nie znam się na tym na tyle ale wyczytałem, że nimh i lilon potrzebują innych ładowarek, chyba,że irobot robi stacje, które automatycznie i zamiennie dostosowują parametry ładowania do rodzaju zamontowanego aku. Jeszcze jedno gdybyś był uprzejmy wyjaśnić pomysł z przedłużeniem pracy roomby. Czy jeśli zamontuję sterownik czasowy do prądu, sterujący czasem pracy stacji dok to rommba będzie dłużej pracować bez mojej codziennej ingerencji w jej poczynania, czy muszę przed wyjściem wciskać przycisk dok? Czy normalnie na clean będzie sobie chodziła dajmy na to 1,5h jak włączy się stacja to grzecznie wróci się ładować do następnego dnia? Zawracam głowę ale jak nie masz sprzętu trudno sobie wyobrazić niektóre sprawy. Po kilku tygodniach wszystko staje się jasne, ale sprzęt kupiony i trzeba z nim żyć.
Nie trzeba wymieniać ładowarki. Akumulator li-ion Roomby jest już przystosowany do ładowania w pozostałych modelach.
Testował: Roomba 620 780 782e 870 980 Scooba 230 5800 385 390 450 Braava 320 240 Samsung SR8855 SR8895 SR8980 SR10F71 Neato XV-11 XV-15 Electrolux ZA2.0 Vileda 100 Virobi Dyson 360 Eye Hobot 168 188 268 https://www.youtube.com/Roomba02
Dzień dobry.
Czy ktoś na forum może wyrazić swoją opinie na temat robota moneual ME685?
Czy to prawda, że jako konkurent Roomby 65x, lepiej się sprawdza na powierzchniach twardych?
Posiada funkcję mopującą, choć tego jako wyróżnik nie uważam. Nie ma latarni, funkcji programowania, menu w jęz. ang, do końca roku ma być pl.
Sprzedawca w robosklep poleca z uwagi na powierzchnię (kafle, panele), na jakiej ma pracować.
Opinie, jakie spotkałam są dobre/ bardzo dobre.
Jakie widzicie/ znacie minusy tego robota w porównaniu z IRoombą 65X?
Czy ktoś na forum może wyrazić swoją opinie na temat robota moneual ME685?
Czy to prawda, że jako konkurent Roomby 65x, lepiej się sprawdza na powierzchniach twardych?
Posiada funkcję mopującą, choć tego jako wyróżnik nie uważam. Nie ma latarni, funkcji programowania, menu w jęz. ang, do końca roku ma być pl.
Sprzedawca w robosklep poleca z uwagi na powierzchnię (kafle, panele), na jakiej ma pracować.
Opinie, jakie spotkałam są dobre/ bardzo dobre.
Jakie widzicie/ znacie minusy tego robota w porównaniu z IRoombą 65X?
Panie i Panowie
minął rok, jak przed chwilą sprawdziłam, odkąd po raz pierwszy zawitałam na to forum bo zamierzałam kupić robota
i nie kupiłam
ale minął rok, znowu zaiwaniam ze szmatą intensywniej jakby
i jednak chcę
ale nie chcę jednak wydać 4500 zł, chcę mniej
i pomóżcie
ja kupię, obiecuję
przypomnę pierwszy post :
ześć
jestem nowa
niedoświadczona, nieposiadajaca żadnych robotów blondynka
a kupić chcę i po przeczytaniu aż 9 stron
mniemam, że macie wiedzę , doświadczenie i chęci do pomocy
zatem o nią proszę
codziennie zamiatam/odkurzam parter domu
chcę to zlecić maszynie
opis: parter domu, prostokąt 10 x 12 m, na środku schody obudowane klatką schodową, chodzi się w kółko, jedno jedyne zamykane pomieszczenie to łazienka, mała, mogę ją sobie obrabiać osobno
brak zwierząt, brak firan, brak dywanów (syn alergik)
jedna czarna ściana pomalowana farbą tablicową
troje dzieci, smiecących
podłoga w całości płytki
budżet - nie chcę przepłacać, ale nie chcę też kupić taniego chłamu, niech to działa
acha
brak sąsiadów, zatem głośność mi nie przeszkadza
i teraz
CO KUPIĆ?
ps. 1 mój znajomy ma carneo. Nikt więcej podobnych urządzeń nie posiada, jestem białą, niezapisaną wiedzą kartką
HELP
minął rok, jak przed chwilą sprawdziłam, odkąd po raz pierwszy zawitałam na to forum bo zamierzałam kupić robota
i nie kupiłam
ale minął rok, znowu zaiwaniam ze szmatą intensywniej jakby
i jednak chcę
ale nie chcę jednak wydać 4500 zł, chcę mniej
i pomóżcie
ja kupię, obiecuję

przypomnę pierwszy post :
ześć
jestem nowa
niedoświadczona, nieposiadajaca żadnych robotów blondynka
a kupić chcę i po przeczytaniu aż 9 stron

zatem o nią proszę
codziennie zamiatam/odkurzam parter domu
chcę to zlecić maszynie
opis: parter domu, prostokąt 10 x 12 m, na środku schody obudowane klatką schodową, chodzi się w kółko, jedno jedyne zamykane pomieszczenie to łazienka, mała, mogę ją sobie obrabiać osobno
brak zwierząt, brak firan, brak dywanów (syn alergik)
jedna czarna ściana pomalowana farbą tablicową
troje dzieci, smiecących
podłoga w całości płytki
budżet - nie chcę przepłacać, ale nie chcę też kupić taniego chłamu, niech to działa

acha
brak sąsiadów, zatem głośność mi nie przeszkadza

i teraz
CO KUPIĆ?
ps. 1 mój znajomy ma carneo. Nikt więcej podobnych urządzeń nie posiada, jestem białą, niezapisaną wiedzą kartką
HELP

Roomba serii 600, nawet najtańszy model 605 będzie 100x lepszy od jakiegokolwiek innego produktu nierenomowanej marki w tej samej cenie.
ok, do tego już dosżłam, ze roomba albo neato
tu już nie musicie mnie przekonywać
ale który
który z nich i który typ
martwi mnie też wysokośc irobota, bo mam długą szafkę pod TV, wiszącą, niestety 9,2 cm
jeszcze jedno pytanie : jak tu wklejacie zdjęcia?
maż mówi : napisz, że te 2500 - 2600 masz
co mają takiego te za 4500, że są trzykrotnie droższe?
tu już nie musicie mnie przekonywać
ale który
który z nich i który typ
martwi mnie też wysokośc irobota, bo mam długą szafkę pod TV, wiszącą, niestety 9,2 cm
jeszcze jedno pytanie : jak tu wklejacie zdjęcia?
maż mówi : napisz, że te 2500 - 2600 masz

co mają takiego te za 4500, że są trzykrotnie droższe?