Mam Roombe 980, działającej na powierzchni ~50m2. Jestem bardzo zadowolony, choć to wydatek naprawdę spory. Prawdopodobnie bez alergicznych dzieci oraz żony lubiącej czystość nie zdecydowałbym się na niego. Urządzenie jest w zasadzie bezobsługowe. Czyści wszystko dokładnie, potrafi podjechać na wzniesienia, wyjechać z kabli. Ale potrafi się też zablokować. Akurat muszle w toalecie mam na takiej wysokości, że roomba wbija się pod nią i od razu klinuje. Trudno, to nie duży problem. Za to wszystko na krawędziach jest ładnie wyczyszczone. Codzienne odkurzanie powoduje, że w domu jest wyraźnie czyściej. Odkurzanie trwa około godzinę. Roomba oddzielne pomieszczenia traktuje tak samo - dokładnie wszystko wymiata. Aplikacja na telefon przydaje się do monitoringu. Jedyna wada to brak możliwości odkurzania gdy jest zupełnie ciemno, ale myślę, że da się z tym żyć. Na święta wyjechaliśmy, a po powrocie zastaliśmy pięknie wysprzątany domek

Teraz widząc jak jest czysto w domu jestem zdecydowanie na tak. Choć jak pisałem początkowo, wydatek jest ogromny i wolę o tym za dużo nie myśleć

Odpowiem na ewentualne pytania