Err5
Moderatorzy: barbapuppa, sondejm, GRZECH, Tester
Err5
Rumbe kupilem ze 4 lata temu. Uzywalem moze ze 4 razy. Po latach zona kazala wyjac i uruchomic. No wlasnie - probuje toto ladowac i po mniej wiecej godzinie mam Err5.
I migajace czerwone swiatelko + od czasu do czasu migajacy symbol zasilania.
Co z tym zrobic?
Z gory dzieki za wszelka rade.
Co z tym zrobic?
Re: Err5
Witaj na forum!Marek68 pisze:Rumbe kupilem ze 4 lata temu. Uzywalem moze ze 4 razy. Po latach zona kazala wyjac i uruchomic. No wlasnie - probuje toto ladowac i po mniej wiecej godzinie mam Err5.
Co z tym zrobic?
Wymienic baterie na nowa.
===============================
||NAPRAWY, CZĘŚCI ZAMIENNE PRIV||
hmmm, dziwne. zdejmij ja i zobacz czy kreci sie sam trzpien (wlacz odkurzacz i wloz tam palec).Marek68 pisze:Dzieki.
Kupilem. Pomoglo.
Ale ...
Po wymianie baterii nie kreci sie ta piecioramienna szczoteczka ...
I nie wiem czy ja cos sknocilem, czy co ...
M
Witam
Mam podobny problem. Po podłączeniu Roomby 560 do ładowania ( obojętne czy bezpośrednio czy przez stację dokującą) po ok. 10 minutach pojawia się Error 5. Sprawdziłem na innej Roombie 560 najpierw zasilacz a później i akumulator. I zasilacz i akumulator są dobre ( od mojej działają w pożyczonej a mój akumulator po naładowaniu w pełni sprawnej bez problemu napędza moją Roombę). Podejrzewam płytę główną. Chyba że macie Koledzy jakieś inne pomysły?
Mam podobny problem. Po podłączeniu Roomby 560 do ładowania ( obojętne czy bezpośrednio czy przez stację dokującą) po ok. 10 minutach pojawia się Error 5. Sprawdziłem na innej Roombie 560 najpierw zasilacz a później i akumulator. I zasilacz i akumulator są dobre ( od mojej działają w pożyczonej a mój akumulator po naładowaniu w pełni sprawnej bez problemu napędza moją Roombę). Podejrzewam płytę główną. Chyba że macie Koledzy jakieś inne pomysły?
Inny ( sprawdzałem i zamiennik i oryginał) działa normalnie w mojej Roombie, ale z ładowaniem niestety również sobie nie radzą - po kilku minutach ładowania Error 5. Podejrzewam niestety jakąś usterkę układu ładowania. Może ewentualnie jakiś pomysł na ładowanie akumulatora poza moją Roombą? (
oprócz zakupu nowej i przekładania akumulatora do ładowania )

Poszukaj rozwiązania na forum, to dość powszechna usterka, było kilka razy co trzeba wymienić (za kilkanaście zł)
=================
Tapatalkiem z Ace4 przez LTE
=================

R630+LiNMC, (były R4225, R5210, R580)

Naprawa Roomby, Minta i inych robotów pisz na PW.

Witam podepnę się pod temacik mam 560 i tak zakupiłem nowy a aku niby 4500mAh wkładam do roomby i po 15 min Err5 to wyciągam i sprawdzam napięcia ładowarka 22v nowa bateria ma 8,90V a stara 12,5. kilka razy wkładałem nową baterie do ładowania i nic nawet nie zaświeciło nic nie zagrało i dalej Err5 wkładam starą i wsio ok ładuje i niby jest ok robiłem rteset według opisu na forum i nic na nowej błąd, i czyżby nowa bateria złom czy roomba nie jest w stanie załadować nowej i wyświetla err5co robić reklamować baterie? czy jakieś inne zabiegi
Reklamuj, ostatnio kilka takich problemów było. Podaj sprzedawcę, może to ten sam sprzedawca "zarabia" tą samą baterią na przesyłkach?
=================
=================
R630+LiNMC, (były R4225, R5210, R580)