Select-Automotive pisze:Właśnie o nim myślałem choć ma słabe opinie na temat serwisu w porównaniu do iRobot'a :(
Możesz mi podać link do tych opinii?
Chętnie je poznam, gdyż mam odmienne zdanie. Może jestem wyjątkiem
Oglądałem kilka filmów na youtube gdzie tak mówili goście w obcymi nam języku
Spox Chętnie wezmę Neato tylko jakies drogie są :( Jaka jest cena za model startowy? Nie znalazłem nic poniżej 2000 zł a to IMHO lekka przesada jak za odkurzacz, którego i tak moja żona nie toleruje
nie tylko szczotkę boczną, bo w stosunku do Signature także szerszą szczotkę główną sięgającą do krawędzi, większy pojemnik i filtr, mocniejsze zasysanie, większą wydajność na akumulatorze, cichszą pracę i kolorowy wyświetlacz, tu porównanie neato-tabele-porownania-modeli-t1381.html
To nie tylko sama szczoteczka, jak wspomniał, piokrza.
Jeżeli miałbyś brać pod uwage Neato to wystarczy 70e lub 75 (jeżeli chcesz szczotkę z włosa i filtry HEPA).
Sama szczotka z włosa to ~150zł, więc jeżeli mała różnica i jest taka potrzeba to model 75 lub dokupisz później.
Tak na szybko to w obecnej chwili tak jak wspomniałem Botvac 70e.
Dla mnie Roomba jest gadgetem. Roomba potrzebuje wirtualnych latarni dla dobrego poruszania sie - jakieś kostki czarne w drzwiach które się przemieszczają, obsługi w zakresie wymiany baterii raz na kilka miesięcy.
Konieczne jest czyszczenie wałka z nawiniętych włosów, sprząta chaotycznie.
Jak chce odkurzyć mieszkanie to zajmuje jej to kilka godzin plątania sie pod nogami, gdy Neato robi to w ponad pół godziny. Idealne po imprezach
Roomba uderza o przeszkody (nowe modele już zwalniają)... to tak na szybko
Roomba zawsze zwalniała potrzeba przeszkodami szerszym niż noga stołu 10x10cm, czasem i przed nogą 2x2cm też zwalnia. Ma porostu za rzadko rozmieszczone czujniki.
=================
Tapatalkiem z Ace4 przez LTE
R630+LiNMC, (były R4225, R5210, R580)
Naprawa Roomby, Minta i inych robotów pisz na PW.
Hmm... u mnie Neato odpadł właśnie dlatego, że gorzej zasysał piasek niż Roomba, szczególnie w fugach to było widać.
A ziemię, to taką z doniczki wysypałeś czy podwórkową? Wyglądem nie przypomina, żeby sucha była.
-) Tester robotów na forum (-
........................................................................
Roomby 581, 780 i 980, Mint-Braava, RoboMop, Neato XV-11 i XV-25, Scooba 230 i 390 Moneual Rydis MR6500, HOBOT 188 i 268
-) Tester robotów na forum (-
........................................................................
Roomby 581, 780 i 980, Mint-Braava, RoboMop, Neato XV-11 i XV-25, Scooba 230 i 390 Moneual Rydis MR6500, HOBOT 188 i 268