Dokupienie akcesoriów
Moderatorzy: barbapuppa, sondejm, GRZECH, Tester
Dokupienie akcesoriów
Witam!
Przymierzam się właśnie do zakupu Roomby. Z tego co zdążyłem już tu wyczytać to właściwie wszystkie modele 5XX różnią się tylko wyposażeniem. I tu rodzi się moje pytanie... Czy na przykład brak pilota oznacza, że można go dokupić i będzie działał? Czy też zupełnie w robocie nie ma odbiornika IR?
Podobne pytanie dotyczy stacji dokującej (choć tu w sumie chyba tylko 1 model jest bez niej).
I druga sprawa - o co chodzi z tym dodatkowym pojemnikiem na kurz? Do czego on konkretnie służy i czy warto w niego inwestować?
Pozdrawiam!
Przymierzam się właśnie do zakupu Roomby. Z tego co zdążyłem już tu wyczytać to właściwie wszystkie modele 5XX różnią się tylko wyposażeniem. I tu rodzi się moje pytanie... Czy na przykład brak pilota oznacza, że można go dokupić i będzie działał? Czy też zupełnie w robocie nie ma odbiornika IR?
Podobne pytanie dotyczy stacji dokującej (choć tu w sumie chyba tylko 1 model jest bez niej).
I druga sprawa - o co chodzi z tym dodatkowym pojemnikiem na kurz? Do czego on konkretnie służy i czy warto w niego inwestować?
Pozdrawiam!
witaj na forum!
osprzet mozna zawsze dokupic. IR jest zawsze gorzej z modulem "wifi" ale do programowania wystarczy panel na rombie pilot to bajer.
pojemnik na kurz jest na wieksze odpadki - tez wg mnie bajer.
ze stacjami dokujacymi nie ma problemu -mozna dokupic jesli tylko roomba ma styki z dolu (od modelu 520 wzwyz ma kazda). gdybys potrzebowal mam kilka, odezwij sie na priv
osprzet mozna zawsze dokupic. IR jest zawsze gorzej z modulem "wifi" ale do programowania wystarczy panel na rombie pilot to bajer.
pojemnik na kurz jest na wieksze odpadki - tez wg mnie bajer.
ze stacjami dokujacymi nie ma problemu -mozna dokupic jesli tylko roomba ma styki z dolu (od modelu 520 wzwyz ma kazda). gdybys potrzebowal mam kilka, odezwij sie na priv

===============================
||NAPRAWY, CZĘŚCI ZAMIENNE PRIV||
Akcesoria od 4210 pasują do 5xx?
Pozostały mi akcesoria po modelu 4210 (2 ściany, zasilacz, stacja dokująca) czy będą kompatybilne z modelami 53x/56x/58x?
Zamierzam zakupić "golca" na serwisie aukcyjnym.
Czy baterypack jest na ogniwach SUB-C? (myślę o przystosowaniu baterii od 4210 do tego modelu).
Pozdrawiam: Marek Sondej
Zamierzam zakupić "golca" na serwisie aukcyjnym.
Czy baterypack jest na ogniwach SUB-C? (myślę o przystosowaniu baterii od 4210 do tego modelu).
Re: Akcesoria od 4210 pasują do 5xx?
Witaj na e-robot.pl !sondejm pisze:Pozostały mi akcesoria po modelu 4210 (2 ściany, zasilacz, stacja dokująca) czy będą kompatybilne z modelami 53x/56x/58x?

Akcesoria NIE BEDA kompatybilne.
Może chociaż zasilacz?Mystic pisze:Witaj na e-robot.pl !sondejm pisze:Pozostały mi akcesoria po modelu 4210 (2 ściany, zasilacz, stacja dokująca) czy będą kompatybilne z modelami 53x/56x/58x?
Czy nic?
Zasilacz podejdzie od biedy ale daje 0,5V mniej niz ten z serii 500, moga jednak wystepowac errory (blad 5) chociaz to nie jest regula - kiedys uzywalem go zastepczo. slowem nie jest to idealne rozwiazaniesondejm pisze:Może chociaż zasilacz?Mystic pisze:Witaj na e-robot.pl !sondejm pisze:Pozostały mi akcesoria po modelu 4210 (2 ściany, zasilacz, stacja dokująca) czy będą kompatybilne z modelami 53x/56x/58x?
Czy nic?