OK, stara bateria ładuje sie 25min a jezdzi 25min na ta chwile. Wiec dostałem roombe faktycznie z bateria ktora juz umierała.
na ta chwile otworzyłem roombe - przy okazji zeby zobaczyc czy ma wifi
I wyczysciłem powietrzem to co mogłem. Nie smarowałem niczego zeby za duzo nie kombinowac. Włozyłem nową baterie, kliknałem dock - pokazywała juz pomaranczowe swiatło i umarła o 5min. Teraz ładuje sie na docku - zostawie ją przez całą noc, i zobaczymy co bedzie jutro z rana.
Jesli chodzi o samą baze to jest teraz w pierwszym pokoju przy samej scianie, nie wiem jaki ma zasieg stacja ale jest ustawiona tak zeby na przedpokój także wywalala promien, wiec w teorii powinno być ją widać z daleka.
EDIT 27.07.2015r.:
Padła po 30 minutach działania lub nawet mniej... a nowa bateria, ładowała sie całą noc - ale szybko pokazuje zieloną ikonke. Czyli domniemam że problem z ładowaniem, zbyt szybko dochodzi do wniosku ze bateria naładowana. teraz dałem ją na stacje, zobacze ile bedzie sie ładowała i... znów ją puszcze.
Kolejny edit:
Za drugim razem znów padła po około 30minutach... tyle samo sie ładuje. Cos mi sie zdaje że zwyczajnie sprzedam na allegro roombe i kupie cos innego używanego.