Długie włosy i pies, co kupić?
Moderatorzy: barbapuppa, sondejm, GRZECH, Tester
Długie włosy i pies, co kupić?
Tak jak w temacie, mam długie włosy i psa, który gubi sierść i roznosi swoje chrupki. Poza tym typowy kurz. Mam szczotkę akumulatorową Viledy i moje włosy strasznie okręcają się na tej szczotce. Potem dosyć trudno ją wyczyścić. Wpadłam na pomysł zakupu jakiegoś robota, bo moje wlosy wkurzają męża, a mi się nie chce odkurzać codziennie. Co w takim razie zakupić, żeby te moje włosy nie okręcały się na szczotce? W domu jest malutki pies i urządzenie nie może być jakieś wybitnie glośne, bo się psina będzie bała. Będę bardzo wdzięczna za podpowiedzi. Cena nie jest tak istotna.
Re: Długie włosy i pies, co kupić?
Neato z wałkiem-trzepaczką lub Roomba 870/880. Wszystkie inne modele ze szczotkami na wałkach będą nawijały włosy.
Testował: Roomba 620 780 782e 870 980 Scooba 230 5800 385 390 450 Braava 320 240 Samsung SR8855 SR8895 SR8980 SR10F71 Neato XV-11 XV-15 Electrolux ZA2.0 Vileda 100 Virobi Dyson 360 Eye Hobot 168 188 268 https://www.youtube.com/Roomba02
Można te modele kupić w PL? Roomba na stronie napisała "dostępne wkrótce".
Neato tak, Roomba będzie dostepna od czerwca.
Testował: Roomba 620 780 782e 870 980 Scooba 230 5800 385 390 450 Braava 320 240 Samsung SR8855 SR8895 SR8980 SR10F71 Neato XV-11 XV-15 Electrolux ZA2.0 Vileda 100 Virobi Dyson 360 Eye Hobot 168 188 268 https://www.youtube.com/Roomba02
Netao kupuje się też od przedstawicieli, bo zupełnie o tym nie słyszałam. A jak od czerwca to właściwie zaraz 
Chciałabym przetestować najpierw jak to zbiera moje wlosy, bo walają się wszędzie.

Chciałabym przetestować najpierw jak to zbiera moje wlosy, bo walają się wszędzie.
Mam dwie długowłose w domu i raz na miesiąc zerkam i coś tam odwinę.
Na pewno nie robię tego co tydzień i nie jest to wcale uciążliwe.
Na pewno nie robię tego co tydzień i nie jest to wcale uciążliwe.
---
GRZECH
Roomba 625 (PRO), Scooba 385, Neato XV-15 SW:2.4 '2011 [vel marysia].
Neato XV-15 SW:3.2.18755 '2013 [vel magda]
'2022- Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro [vel Mia]
Nie dyskutuj z idiotą. Sprowadzi cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem
GRZECH
Roomba 625 (PRO), Scooba 385, Neato XV-15 SW:2.4 '2011 [vel marysia].
Neato XV-15 SW:3.2.18755 '2013 [vel magda]
'2022- Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro [vel Mia]
Nie dyskutuj z idiotą. Sprowadzi cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem
Grzech rozumiem, że Ty masz Netao? Gdzie to się kupuje?
Po małym przeglądzie jesteśmy zdecydowani na Neato XV 25. Podoba mi się, że nie jest okrągły jak Roomba i dociera do rogów. Co myślicie o tym wyborze? Czy może jakiś inny z serii XV?
Nie chcę Ciebie zniechęcać do Neato ale to że jest kanciasty i że tym "kantem"dociera do narożników nie znaczy że tam będzie czysto, musisz też wiedzieć że nie ma bocznej szczotki więc nie wymiata przy ścianach, kurtyną/ barierą nie do przejechania są dla niego też zasłony/firany nawet chyba 10cm nad podłogą.
Weź na go na testy.
Weź na go na testy.
R630+LiNMC, (były R4225, R5210, R580)

Naprawa Roomby, Minta i inych robotów pisz na PW.

Naprawa Roomby, Minta i inych robotów pisz na PW.
Nie mam zasłon, firanek itp. Zdaje sobie też sprawę, że nie posprząta za mnie w trudno dostępnych miejscach. To ma być raczej pomoc między gruntownym odkurzaniem.Widziałam, że można wypożyczyć, tylko nie wiem jaki model.
- pawel2m
- Autoryzowany Dealer iRobot
- Kontakt:
Wczoraj była obniżka cen na Neato więc można kupować po tej obniżce. Aktualne ceny już powiesiłem na stronie.
------------------------------------------------------
Aktualizacja softu w Roombie 5xx do wersji 08 - na PRIV
Naprawy, części zamienne - PRIV
Roomby nowe, używane - PRIV
Akumulatory do Roomby Litowe 4400mAh -249zł
Aktualizacja softu w Roombie 5xx do wersji 08 - na PRIV
Naprawy, części zamienne - PRIV
Roomby nowe, używane - PRIV
Akumulatory do Roomby Litowe 4400mAh -249zł
Może ta obniżka została wprowadzona bo "niebawem" pojawi się seria Botvac ??
Pewnie to niebawem to jeszcze kilka miesięcy.
Pewnie to niebawem to jeszcze kilka miesięcy.
Roomba 650
Do Ewa.M.
Też miałem dylemat odnośnie zakupu robocika / pies labrador/ , zakupiłem Neato Signature, i powiem tak REWELACJA. Ogólnie pierwszy taki sprzęt w domu i powiem jedno " czemu tak pózno się zdecydowałem".
Brak szczoteczki bocznej nie przeszkadza , bardziej bałem sie o moc ssącą gdyż mam dużo tarakoty z dość dużą fugą i obawiałem się iz fugi będą nie dopieszczone, ale nie potrzebnie sie martwiłem - fugi czyściutkie, więc jakiś ciąg tam jest
. Co do hałasu to już tak pięknie nie jest trzeba wyjść z domu
, silikonowy trzepak warczy dobitnie na tarakocie, choć o dziwo psu to nie przeszkadza, robocik omiata brzegi legowiska a pies drzemie
/ może już starość się udziela - 9 lat/. żona jest zadowolona, przychodzimy z pracy a kłaków brak / chodzi co drugi dzień/, Co jeszcze cieszy : algorytm sprzątania - po prostu poezja, i brak obijania się o meble
Też miałem dylemat odnośnie zakupu robocika / pies labrador/ , zakupiłem Neato Signature, i powiem tak REWELACJA. Ogólnie pierwszy taki sprzęt w domu i powiem jedno " czemu tak pózno się zdecydowałem".
Brak szczoteczki bocznej nie przeszkadza , bardziej bałem sie o moc ssącą gdyż mam dużo tarakoty z dość dużą fugą i obawiałem się iz fugi będą nie dopieszczone, ale nie potrzebnie sie martwiłem - fugi czyściutkie, więc jakiś ciąg tam jest

Barman 46 dzięki za podpowiedź. Już znalazłam sklep w Warszawie, gdzie można sprzęt wypożyczyć i przetestować. Wtedy się zdecydujemy na konkretny model. Hałas mi akurat nie przeszkadza, bo mogę zamknąć drzwi do pokoju i niech sobie jeździ. Pies nie boi się szczotki akumulatorowej ani odkurzacza i ma legowiska w różnych miejscach, więc może przeżyje
Dam znać na co się zdecydujemy po teście.

Przetestowałam Neato XV 25. Ogólnie spoko, chociaż nie bez wad. Włosy owijają się na szczotce, ale łatwo je usunąć. Niestety nie dojeżdża do brzegów za dobrze i na białych płytkach w łazience widać było sierść psa. Chyba zdecydujemy się na to czego jeszcze w Pl nie ma czyli Bot Vac z boczną szczotką jak w Roombie.