Kupiłam dzisiaj w Saturnie Roombę 880, egzemplarz powystawowy, ostatni i więcej nie mają, pani powiedziała że jak chcę jeszcze jeden to muszę online zamówić albo do Media Markt iść (znajomy też chce). Sprzedali mi za 620€, tak że cenowo jestem zadowolona, do tego 2 lata gwarancji. Ustawiłam już język polski i godzinę, wypróbowałam na małym kawałku i dość głośna jest, na razie się ładuje. Jak się naładuje wtedy będę ją bardzo intensywnie eksploatować przez parę dni, częściowo na powierzchniach na których nieodkurzane było przez 20-30 lat, i wtedy napiszę czy zdała egzamin.

Ogólnie niezłe cacko, jedyne zastrzeżenia które na pierwszy rzut oka mam to jej średnica jest za duża, iRobot powinien dążyć w przyszłych modelach do jej zmniejszenia czyli minimalizacji części elektronicznych, no i druga sprawa że będę musiała kupować filc żeby ją oblkejać, wszystkie meble w domu mam białe na wysoki połysk i wolałabym żeby takie zostały. Ten problem powinien być rozwiązany fabrycznie czyli albo ogumowanie obudowy albo obklejone filcem a tak nie jest.
Mam jeszcze takie pytanie do ludzi zorientowanych, w instrukcji jest napisane że żółta dioda oznacza 16-Stunden-Ladevorgang, co to znaczy? Że się się 16 godzin ładowało, czy co? Bo jest to napisane w instrukcji w takiej kolejności:
czerwony - Akku rozładowany
żółty pulsujący - ładuje się
zielony - naładowany
żółty szybko pulsujący - 16-Stunden-Ladevorgang