Bunt robotów, czyli kłopot z Mintem Plus

www.irobot.pl

Moderatorzy: GRZECH, barbapuppa, sondejm, Tester

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
barbapuppa
Robot Master
Posty: 3210
Rejestracja: 13 lut 2011, 21:07
Lokalizacja: Kraków

Bunt robotów, czyli kłopot z Mintem Plus

Post autor: barbapuppa » 24 sie 2013, 20:56

Od jakiegoś czasu zdarza się dziwna sytuacja. Zaczyna mi świecić-migać na czerwono po chwili jazdy (choć ściągnęłam go prosto z ładowarki). Nie jest to za każdym razem ten sam czas, czy ta sama powierzchnia posprzątana.
W każdym razie wydaje potem o ile się nie pomyliłam 6 bipnięć i wyłącza się. Po ponownym załączeniu świeci na niebiesko, co oznacza, że bateria naładowana.
Potrafi tak się wyłączyć kilkakrotnie podczas sprzątania.
Co to może być i co z tym zrobić?
Nie mogę za nim chodzić i co chwilę go włączać, to wypacza sens robota.
Nadmieniam, że wysyłka do naprawy do USA nie wchodzi w grę.
-) Tester robotów na forum (-
........................................................................
Roomby 581, 780 i 980, Mint-Braava, RoboMop, Neato XV-11 i XV-25, Scooba 230 i 390 Moneual Rydis MR6500, HOBOT 188 i 268

Awatar użytkownika
sondejm
Robot Master
Posty: 2986
Rejestracja: 10 lip 2011, 22:07
Lokalizacja: pomorskie/ K-na

Post autor: sondejm » 24 sie 2013, 21:10

Jakby bateryjka się obluzowała, lub popuściło szybkozłącze od tej bateryjki
R630+LiNMC, (były R4225, R5210, R580)
:mrgreen:
Naprawa Roomby, Minta i inych robotów pisz na PW.

Awatar użytkownika
barbapuppa
Robot Master
Posty: 3210
Rejestracja: 13 lut 2011, 21:07
Lokalizacja: Kraków

Post autor: barbapuppa » 24 sie 2013, 21:15

To było pierwsze o czym pomyślałam, wypinałam i wpinałam ją.
Nie widzę poprawy. Może faktycznie luźna ta wtyczka, tylko przecież nie przykleję na stałe?!
-) Tester robotów na forum (-
........................................................................
Roomby 581, 780 i 980, Mint-Braava, RoboMop, Neato XV-11 i XV-25, Scooba 230 i 390 Moneual Rydis MR6500, HOBOT 188 i 268

Awatar użytkownika
sondejm
Robot Master
Posty: 2986
Rejestracja: 10 lip 2011, 22:07
Lokalizacja: pomorskie/ K-na

Post autor: sondejm » 13 lis 2013, 22:15

Naprawa grzecznościowa poprzez wymianę AKUPacka rozwiązała problem z M+.
R630+LiNMC, (były R4225, R5210, R580)
:mrgreen:
Naprawa Roomby, Minta i inych robotów pisz na PW.

ODPOWIEDZ