Braava 380 ...

www.irobot.pl

Moderatorzy: GRZECH, barbapuppa, sondejm, Tester

Awatar użytkownika
barbapuppa
Robot Master
Posty: 3210
Rejestracja: 13 lut 2011, 21:07
Lokalizacja: Kraków

Re: Braava 380 ...

Post autor: barbapuppa » 30 mar 2015, 20:09

A nie lepiej zażądać od razu wymiany na nowy egzemplarz wolny od wad?!
-) Tester robotów na forum (-
........................................................................
Roomby 581, 780 i 980, Mint-Braava, RoboMop, Neato XV-11 i XV-25, Scooba 230 i 390 Moneual Rydis MR6500, HOBOT 188 i 268

adnim
Uświadomiony
Posty: 124
Rejestracja: 30 sty 2015, 12:45

Re: Braava 380 ...

Post autor: adnim » 31 mar 2015, 9:33

Chyba by nie przeszło. Kupiłem tego robocika bo trafiłem go w mega okazyjnej cenie:) Nabyłem go na portalu aukcyjnym od osoby która kupiła go jakiś rok temu, po czym nastąpiła wymiana na nowy, bo była awaria. Tak więc trafila się nowa bravva 380T za 600 zł.
Roomba 785, Braava 380T, Scooba 450, botvac 75

adnim
Uświadomiony
Posty: 124
Rejestracja: 30 sty 2015, 12:45

Re: Braava 380 ...

Post autor: adnim » 16 kwie 2015, 9:55

Serwis wymienił robocika na nową sztukę. Teraz to zupełnie inna maszyna :D. Nawet w trybie mycia na mokro zasuwa jak perszing :D
Jedynie co to mam mały problem z tą stacją szybkiego ładowania. Wczoraj podłaczyłem bravę i wyskoczyl bład siedem błysków i dzwiękowe ( tyle ze była ona prawie naładowana). Po podłączeniu bezposrednio do ładowarki było ok. Potem po sprzątaniu dwóch pomieszczeń położyłem znów na stacji i było ok.
Macie jakieś pomysły ?
Roomba 785, Braava 380T, Scooba 450, botvac 75

Awatar użytkownika
barbapuppa
Robot Master
Posty: 3210
Rejestracja: 13 lut 2011, 21:07
Lokalizacja: Kraków

Re: Braava 380 ...

Post autor: barbapuppa » 16 kwie 2015, 10:14

No, ale nie rozumiem.
Miałeś problem wczoraj ze stacją szybkiego ładowania za pierwszym razem. Potem już problem nie wystąpił.
To czego oczekujesz?
-) Tester robotów na forum (-
........................................................................
Roomby 581, 780 i 980, Mint-Braava, RoboMop, Neato XV-11 i XV-25, Scooba 230 i 390 Moneual Rydis MR6500, HOBOT 188 i 268

adnim
Uświadomiony
Posty: 124
Rejestracja: 30 sty 2015, 12:45

Re: Braava 380 ...

Post autor: adnim » 17 kwie 2015, 11:35

Nie no, ta usterka z ładowaniem miała miejsce po raz drugi, raz przed wymianą robota, i drugi po wymianie bravy na nową.
Ale to może dlatego, że odkładałem prawie naładowanego na stację. Bede obserwował.
Roomba 785, Braava 380T, Scooba 450, botvac 75

Awatar użytkownika
barbapuppa
Robot Master
Posty: 3210
Rejestracja: 13 lut 2011, 21:07
Lokalizacja: Kraków

Re: Braava 380 ...

Post autor: barbapuppa » 17 kwie 2015, 12:07

Braava ma to do siebie, że nie trzeba jej trzymać przez cały czas na ładowarce jak Roombę.
-) Tester robotów na forum (-
........................................................................
Roomby 581, 780 i 980, Mint-Braava, RoboMop, Neato XV-11 i XV-25, Scooba 230 i 390 Moneual Rydis MR6500, HOBOT 188 i 268

adnim
Uświadomiony
Posty: 124
Rejestracja: 30 sty 2015, 12:45

Re: Braava 380 ...

Post autor: adnim » 20 kwie 2015, 9:34

Stacja ładuje ok, widocznie Braava nie lubi ładowania na docku w momencie kiedy ma jeszcze spory zapas energii.
Roomba 785, Braava 380T, Scooba 450, botvac 75

Awatar użytkownika
sondejm
Robot Master
Posty: 2986
Rejestracja: 10 lip 2011, 22:07
Lokalizacja: pomorskie/ K-na

Re: Braava 380 ...

Post autor: sondejm » 20 kwie 2015, 17:09

Czy w Braava podstawka skraca czas pełnego ladowania (z 8-10h na kabelku) do około 3h? Tak było w Mint.
R630+LiNMC, (były R4225, R5210, R580)
:mrgreen:
Naprawa Roomby, Minta i inych robotów pisz na PW.

adnim
Uświadomiony
Posty: 124
Rejestracja: 30 sty 2015, 12:45

Re: Braava 380 ...

Post autor: adnim » 21 kwie 2015, 12:40

Na podstawce ładuje sie jakieś 2h.
Roomba 785, Braava 380T, Scooba 450, botvac 75

adnim
Uświadomiony
Posty: 124
Rejestracja: 30 sty 2015, 12:45

Re: Braava 380 ...

Post autor: adnim » 24 maja 2015, 7:04

I znów problem z Braava. Coraz cześciej kończy tryb pracy w miejscu innym aniżeli zaczął. Jakiś restart ? Czy znów serwis ?
Roomba 785, Braava 380T, Scooba 450, botvac 75

Awatar użytkownika
barbapuppa
Robot Master
Posty: 3210
Rejestracja: 13 lut 2011, 21:07
Lokalizacja: Kraków

Re: Braava 380 ...

Post autor: barbapuppa » 24 maja 2015, 14:33

Hmm... wygląda na to, że trafił Ci się jakiś wadliwy model.

Rozumiem, że w trakcie pracy nie przenosisz go gdzieś, bo wtedy miałby prawo nie wrócić na miejsce z którego rozpoczął.
-) Tester robotów na forum (-
........................................................................
Roomby 581, 780 i 980, Mint-Braava, RoboMop, Neato XV-11 i XV-25, Scooba 230 i 390 Moneual Rydis MR6500, HOBOT 188 i 268

adnim
Uświadomiony
Posty: 124
Rejestracja: 30 sty 2015, 12:45

Re: Braava 380 ...

Post autor: adnim » 24 maja 2015, 15:55

Nie dotykam go, to samo tyczy sie kostki.
Roomba 785, Braava 380T, Scooba 450, botvac 75

mobzd
Raczkujący z Robotami
Posty: 97
Rejestracja: 22 paź 2014, 10:45

Re: Braava 380 ...

Post autor: mobzd » 24 maja 2015, 18:28

A jak duże są odległości miedzy startem a końcem ?

adnim
Uświadomiony
Posty: 124
Rejestracja: 30 sty 2015, 12:45

Re: Braava 380 ...

Post autor: adnim » 24 maja 2015, 20:54

Skrajne części pokoju. Nawet do 3 metrów .
Roomba 785, Braava 380T, Scooba 450, botvac 75

adnim
Uświadomiony
Posty: 124
Rejestracja: 30 sty 2015, 12:45

Re: Braava 380 ...

Post autor: adnim » 28 maja 2015, 9:05

To coś z zasilaniem chyba jednak. Pojezdzi chwilę potem 3 bipnięcia i się wyłącza. Po ponownym uruchomieniu znów pojezdzi i tak w kółko. Dziś jedzie do serwisu.
Roomba 785, Braava 380T, Scooba 450, botvac 75

ODPOWIEDZ