Roomba 560, Error 3

510, 520, 530, 535, 555, 560, 562, 563, 564, 570, 580, 581

Moderatorzy: barbapuppa, sondejm, GRZECH, Tester

ODPOWIEDZ
PannaNikt
Posty: 5
Rejestracja: 20 gru 2014, 8:13

Roomba 560, Error 3

Post autor: PannaNikt » 25 mar 2016, 19:52

Witam,

Jestem posiadacza starszego ale nadal sprawnego modelu roomba - 560. W ostatnich dniach po wyczyszceniu roomba po zalogowaniu do bazy i krótkim ladowaniu (minuta można dwie) pojawia się błąd ERR3.
Czy mogę coś sama z tym zrobić? Bateria do wymiany czy serwis, a może jeszcze coś innego?
Bateria ma 15 miesięcy.

Pozdrawiam
Magda

Awatar użytkownika
sondejm
Robot Master
Posty: 2979
Rejestracja: 10 lip 2011, 22:07
Lokalizacja: pomorskie/ K-na

Re: Roomba 560, Error 3

Post autor: sondejm » 25 mar 2016, 20:52

Spróbuj podłączyć bezpośrednio jacka do Roomby, wcześniej zobacz czy tam w gnieździe nie ma paprochów i wyjmij je wykałaczką.
R630+LiNMC, (były R4225, R5210, R580)
:mrgreen:
Naprawa Roomby, Minta i inych robotów pisz na PW.

PannaNikt
Posty: 5
Rejestracja: 20 gru 2014, 8:13

Re: Roomba 560, Error 3

Post autor: PannaNikt » 26 mar 2016, 8:41

Próbowałam, niestety ten sam błąd nadal występuje.

Awatar użytkownika
sondejm
Robot Master
Posty: 2979
Rejestracja: 10 lip 2011, 22:07
Lokalizacja: pomorskie/ K-na

Re: Roomba 560, Error 3

Post autor: sondejm » 26 mar 2016, 14:14

Wydaje się że płyta głównaa do naprawy. Uszkodzony układ ładowania. Serwis.
R630+LiNMC, (były R4225, R5210, R580)
:mrgreen:
Naprawa Roomby, Minta i inych robotów pisz na PW.

ODPOWIEDZ