roomba

Discovery, Dirt Dog, Green, SE, Sage, 440

Moderatorzy: barbapuppa, sondejm, GRZECH, Tester

ODPOWIEDZ
fafigoig
Posty: 3
Rejestracja: 08 sty 2012, 9:10
Lokalizacja: cieszyn

roomba

Post autor: fafigoig » 08 sty 2012, 9:55

Witam jestem posiadaczem roomby se wczoraj miałem dużo śmieci w pokoju roomba była na ładowarce załączyłęm ją z ładowarki a nie chciałem żeby wyjeżdżała do drugiego pokoju wiec dałem wirtułalnom ściane gdy roomba podjechała do wirtualnej ściany odbiła się i pojechała a za drugim razem gdy podjechała odbiła się pojechała pół metra zakręciła się pojechała pół metra i tak cały czas więc nacisnąłem na clin czyli stop podniosłem ją dmuchnąłem w czujniki załączyłem znowu to samo wcisnąłem clin dałem ją w inne miejsce sprzątała normalnie co jest nie tak proszę o odpowież
Filip Kużmier

Awatar użytkownika
sondejm
Robot Master
Posty: 2979
Rejestracja: 10 lip 2011, 22:07
Lokalizacja: pomorskie/ K-na

Re: roomba

Post autor: sondejm » 08 sty 2012, 16:24

fafigoig pisze:Witam jestem posiadaczem roomby se wczoraj miałem dużo śmieci w pokoju roomba była na ładowarce załączyłęm ją z ładowarki a nie chciałem żeby wyjeżdżała do drugiego pokoju wiec dałem wirtułalnom ściane gdy roomba podjechała do wirtualnej ściany odbiła się i pojechała a za drugim razem gdy podjechała odbiła się pojechała pół metra zakręciła się pojechała pół metra i tak cały czas więc nacisnąłem na clin czyli stop podniosłem ją dmuchnąłem w czujniki załączyłem znowu to samo wcisnąłem clin dałem ją w inne miejsce sprzątała normalnie co jest nie tak proszę o odpowież
Łoooo matko. Ale zadyszkę złapałem, jak bez przecinków i kropek czytałem to zapomniałem z niedotlenienia co na początku było?
A tych czujników jest ze czterdzieści... W który czujnik?
R630+LiNMC, (były R4225, R5210, R580)
:mrgreen:
Naprawa Roomby, Minta i inych robotów pisz na PW.

Awatar użytkownika
ZibiD
Robo Ekspert
Posty: 508
Rejestracja: 05 wrz 2011, 22:04
Lokalizacja: Poland

Post autor: ZibiD » 08 sty 2012, 17:42

Muszę to przemyśleć... :shock:

Awatar użytkownika
barbapuppa
Robot Master
Posty: 3192
Rejestracja: 13 lut 2011, 21:07
Lokalizacja: Kraków

Post autor: barbapuppa » 08 sty 2012, 19:29

może chciała dokładnie posprzątać ten fragment do ściany? a potem poszłaby dalej
jak długo to trwało?
bo jakby była nienaładowana i ściana przed bazą, to bym pomyślała, że próbuje zjechać na ładowarkę

Awatar użytkownika
Mystic
Robo Koneser
Posty: 833
Rejestracja: 05 cze 2009, 19:03
Lokalizacja: gory i doliny

Re: roomba

Post autor: Mystic » 08 sty 2012, 19:46

fafigoig pisze:Witam jestem posiadaczem roomby se wczoraj miałem dużo śmieci w pokoju roomba była na ładowarce załączyłęm ją z ładowarki a nie chciałem żeby wyjeżdżała do drugiego pokoju wiec dałem wirtułalnom ściane gdy roomba podjechała do wirtualnej ściany odbiła się i pojechała a za drugim razem gdy podjechała odbiła się pojechała pół metra zakręciła się pojechała pół metra i tak cały czas więc nacisnąłem na clin czyli stop podniosłem ją dmuchnąłem w czujniki załączyłem znowu to samo wcisnąłem clin dałem ją w inne miejsce sprzątała normalnie co jest nie tak proszę o odpowież
wrzuc film z objawem.
===============================
||NAPRAWY, CZĘŚCI ZAMIENNE PRIV||
===============================
jest: roomba 520, mint
było: roomba 4200, discovery, 520, 555, 560, 625, scooba 5900, neato XV-11, navibot 8855, dirtdevil evo M678,philips homerun FC9910

fafigoig
Posty: 3
Rejestracja: 08 sty 2012, 9:10
Lokalizacja: cieszyn

Post autor: fafigoig » 08 sty 2012, 19:59

trwało to z 4 min. A roomba była w całości naładowana postaram się nagrać to zjawisko. Kiedyś zrobiła to gdy miała połowę bateri ale w tym pomieszczeniu nie było ani ładowarki ani wirtułalnej ściany.
Filip Kużmier

fafigoig
Posty: 3
Rejestracja: 08 sty 2012, 9:10
Lokalizacja: cieszyn

Post autor: fafigoig » 09 sty 2012, 16:24

dień dobry dziś załonczyłem roombe w pokoju ale już tego nie wykonuje jezdzi normalnie a ja mam takie pytanko czy moja roomba se 5210 morze jezdzic jak napszykład nawibot z samsunga czy skręci dopiero jak się odbije od ściany proszę o odpowiedż
Filip Kużmier

Awatar użytkownika
barbapuppa
Robot Master
Posty: 3192
Rejestracja: 13 lut 2011, 21:07
Lokalizacja: Kraków

Post autor: barbapuppa » 09 sty 2012, 17:27

samsung i roomba to kompletnie inne algorytmy, więc nie spodziewaj się tego samego poruszania się

Awatar użytkownika
Mystic
Robo Koneser
Posty: 833
Rejestracja: 05 cze 2009, 19:03
Lokalizacja: gory i doliny

Post autor: Mystic » 09 sty 2012, 20:50

fafigoig pisze:dień dobry dziś załonczyłem roombe w pokoju ale już tego nie wykonuje jezdzi normalnie a ja mam takie pytanko czy moja roomba se 5210 morze jezdzic jak napszykład nawibot z samsunga czy skręci dopiero jak się odbije od ściany proszę o odpowiedż
nad morze i moze ale zalezy ile bedzie miec pradu w baterii. chlopcze zlituj sie. wez sie za gramatyke bo az w oczy boli.
===============================
||NAPRAWY, CZĘŚCI ZAMIENNE PRIV||
===============================
jest: roomba 520, mint
było: roomba 4200, discovery, 520, 555, 560, 625, scooba 5900, neato XV-11, navibot 8855, dirtdevil evo M678,philips homerun FC9910

Awatar użytkownika
ZibiD
Robo Ekspert
Posty: 508
Rejestracja: 05 wrz 2011, 22:04
Lokalizacja: Poland

Post autor: ZibiD » 09 sty 2012, 23:57

fafigoig pisze:Dzień dobry, dziś załączyłem roombę w pokoju, ale już tego nie wykonuje, jeździ normalnie, a ja mam takie pytanko: Czy moja roomba se 5210 może jeździć jak na_przykład nawibot z samsunga, czy skręci dopiero jak się odbije od ściany? Proszę o odpowiedź.
To tyle, tak z grubsza :mrgreen:
Nie chcę wyjść na chama czy jakiegoś bufona, ale ta pisownia przerasta nawet mnie.
Nie mam nic przeciwko Twoim pytaniom i chętnie pomogę, podobnie jak inni, ale proszę - jeśli już inaczej nie dajesz rady, korzystaj z opcji sprawdzania pisowni. Tak będzie milej i szybciej będzie można się zorientować o co chodzi? ;-)
Pomoc znajdziesz tutaj: http://support.google.com/toolbar/bin/answer.py?hl=pl&answer=32703

Awatar użytkownika
sondejm
Robot Master
Posty: 2979
Rejestracja: 10 lip 2011, 22:07
Lokalizacja: pomorskie/ K-na

Post autor: sondejm » 10 sty 2012, 0:11

ZibiD pisze:
To tyle, tak z grubsza :mrgreen:
Nie chcę wyjść na chama czy jakiegoś bufona, ale ta pisownia przerasta nawet mnie.
Nie mam nic przeciwko Twoim pytaniom i chętnie pomogę, podobnie jak inni, ale proszę - jeśli już inaczej nie dajesz rady, korzystaj z opcji sprawdzania pisowni. Tak będzie milej i szybciej będzie można się zorientować o co chodzi? ;-)
Pomoc znajdziesz tutaj: http://support.google.com/toolbar/bin/answer.py?hl=pl&answer=32703
No myślałem że tylko ja zadyszkę dostaję z powodu braku interpunkcji, o zażółć gęślą jaźń nie wspominałem bo może ma anglojęzyczną klawiaturę.

To nazywają teraz dysleksja, jak ja chodziłem do "podstawówki" mówili na to NIEUCTWO.

Niniejszym jako Polak proponuje lekceważyć teksty niezgodne z zasadami polskiej poprawnej pisowni.

Odpisujmy "ppp", UWAGA małymi - żeby zgodne z zasadami "ppp"było.
R630+LiNMC, (były R4225, R5210, R580)
:mrgreen:
Naprawa Roomby, Minta i inych robotów pisz na PW.

Awatar użytkownika
ZibiD
Robo Ekspert
Posty: 508
Rejestracja: 05 wrz 2011, 22:04
Lokalizacja: Poland

Post autor: ZibiD » 10 sty 2012, 0:19

fafigoig jest jeszcze młodym użytkownikiem więc ma zapewne inne spojrzenie na to zagadnienie. Jeśli jednak chce być traktowany poważnie musi trochę się postarać.

fafigoig - dasz radę?

Awatar użytkownika
sondejm
Robot Master
Posty: 2979
Rejestracja: 10 lip 2011, 22:07
Lokalizacja: pomorskie/ K-na

Post autor: sondejm » 10 sty 2012, 0:22

ZibiD pisze:fafigoig jest jeszcze młodym użytkownikiem więc ma zapewne inne spojrzenie na to zagadnienie. Jeśli jednak chce być traktowany poważnie musi trochę się postarać.

fafigoig - dasz radę?
O tej godzinie 14-sto latki (latkowie) powinny spać.
R630+LiNMC, (były R4225, R5210, R580)
:mrgreen:
Naprawa Roomby, Minta i inych robotów pisz na PW.

Awatar użytkownika
barbapuppa
Robot Master
Posty: 3192
Rejestracja: 13 lut 2011, 21:07
Lokalizacja: Kraków

Post autor: barbapuppa » 10 sty 2012, 0:25

oj chłopcy, widać trzeba założyć "kółko dokształcające" - będziecie mogli się zrealizować
a naszego "młodego" kolegę poprosimy następnym razem o nieco staranności w zapisie pytań
hmm... z tym wiekiem to bywa różnie, nie każdy podaje prawdziwy, więc byłabym ostrożna

Awatar użytkownika
anwali
Uświadomiony
Posty: 135
Rejestracja: 17 kwie 2010, 9:41
Lokalizacja: Gdańsk
Kontakt:

Post autor: anwali » 24 mar 2012, 19:45

i jak kółko dokształcające otwarte ?

ODPOWIEDZ