Scooba 390
Moderatorzy: barbapuppa, sondejm, GRZECH, Tester
Scooba 390
Hej, Rozważam zakup roboto mopa, najbardziej przygladam sie scooba 390 (230 odrzucam ze wzgledu na sporo negatywnych lub obojetnych opinii). Prosze o opinie z uzytkowania 390,przeznaczona bedzie do oczyszczania powierzchni ok 50m - glownie terakota (powierzchnia juz bez dywanow).
Warto kupic, czy to jedynie gadzet ktory poczta kilku uzyciach bedzie tylko zagracal mieszkanie?
Warto kupic, czy to jedynie gadzet ktory poczta kilku uzyciach bedzie tylko zagracal mieszkanie?
- pawel2m
- Autoryzowany Dealer iRobot
- Kontakt:
Re: Scooba 390
Jeżeli masz w domu sporo płytek i nie bedą Ci przeszkadzały ślady po kółkach możesz kupić, ale IMHO szybciej i lepiej umyjesz dobrym mopem.bantor pisze:Hej, Rozważam zakup roboto mopa, najbardziej przygladam sie scooba 390 (230 odrzucam ze wzgledu na sporo negatywnych lub obojetnych opinii). Prosze o opinie z uzytkowania 390,przeznaczona bedzie do oczyszczania powierzchni ok 50m - glownie terakota (powierzchnia juz bez dywanow).
Gdyby było programowanie i dokowanie to miałoby większy sens, na razie produkt jest w wg mnie ciągle niedopracowany.
- barbapuppa
- Robot Master
wprawdzie nie testowałam dużej scooby, ale wydaje mi się, że sprzątanie 390 (ze względu na szczotkę obrotową) powinno być efektywniejsze niż 230
Mint to fajny wybór, ale o kompletnie innym charakterze sprzątania niż scooba
Mint to fajny wybór, ale o kompletnie innym charakterze sprzątania niż scooba
-) Tester robotów na forum (-
........................................................................
Roomby 581, 780 i 980, Mint-Braava, RoboMop, Neato XV-11 i XV-25, Scooba 230 i 390 Moneual Rydis MR6500, HOBOT 188 i 268
Roomby 581, 780 i 980, Mint-Braava, RoboMop, Neato XV-11 i XV-25, Scooba 230 i 390 Moneual Rydis MR6500, HOBOT 188 i 268
Czytalem sporo tematow na forum (np neato-xv-11-roomba-780-mint-mint-plus-s ... light=mint), i z tego co widze to mint bardziej mi chyba podpasuje - raczej nie mam starych czy bardzo brudnych zanieczyszczen i mopowanie w celu bardziej częstego odświeżenia niż ostrego mopowania bardzo brudnej podlogi.
- Marcin2000
- Raczkujący z Robotami
- barbapuppa
- Robot Master
ja bym to ujęła tak:
mint w trybie mopowania zachowuje się podobnie do człowieka, który śmiga normalnym mopem w tę i nazad
scooba rozlewa wodę po całej powierzchni, żeby umyć podłogę, co tłumacząc na ludzkie zachowanie odpowiadałoby najpierw wylaniu wody z wiadra na całą podłogę, a potem próba umycia szczotką prowadzoną przed sobą w dowolnych kierunkach, wielokrotnie po tych samych powierzchniach
obie metody widać mają swój sens, wszystko zależy do jakiej powierzchni chcemy tego użyć i czego oczekujemy finalnie
mint w trybie mopowania zachowuje się podobnie do człowieka, który śmiga normalnym mopem w tę i nazad
scooba rozlewa wodę po całej powierzchni, żeby umyć podłogę, co tłumacząc na ludzkie zachowanie odpowiadałoby najpierw wylaniu wody z wiadra na całą podłogę, a potem próba umycia szczotką prowadzoną przed sobą w dowolnych kierunkach, wielokrotnie po tych samych powierzchniach
obie metody widać mają swój sens, wszystko zależy do jakiej powierzchni chcemy tego użyć i czego oczekujemy finalnie
-) Tester robotów na forum (-