[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/functions.php on line 5012: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3948)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/functions.php on line 5014: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3948)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/functions.php on line 5015: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3948)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/functions.php on line 5016: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3948)
Roomba 560 - nie można wyłączyć, problem z resetem : Roomba 5XX
Polecamy:

ROBOT BUYING GUIDE



Forum e-robot.pl

  • POLECAMY

Roomba 560 - nie można wyłączyć, problem z resetem

510, 520, 530, 535, 555, 560, 562, 563, 564, 570, 580, 581

Moderatorzy: sondejm, barbapuppa, GRZECH, Tester

Roomba 560 - nie można wyłączyć, problem z resetem

Postautor: rafi » 2014-11-16, 15:02

Witam..napisze tu otóż zakupiłem od znajomego 560 która była używana może przez niego 5 razy i stała bezużytecznie i również nie mogę zmienić języka wciskam CLEAN na wył i nic żadnego komunikatu aby zmienić język a druga sprawa zaprogramowałem włączenie na określona godz i wystartowała tylko po 45 min sprzątania nie wróciła do stacji stanęła wyładowała się.. i tu moje pytanie czy jest sposób na to aby wróciła po programowaniu może jakiś przycisk dodatkowo trza wcisnąć a ja nie ogarniam tego. Proszę o pomoc i wyrozumiałość pozdrawiam rafał. a tak dodam może u mnie nie ma innych jeżyków???
Ostatnio zmieniony 2014-11-20, 08:25 przez rafi, łącznie zmieniany 1 raz
rafi
 
Posty: 23
Rejestracja: 2014-11-16, 14:48
Lokalizacja: Chrzanów

Re: Roomba 650 - nie można wyłączyć, problem z resetem

Postautor: barbapuppa » 2014-11-17, 19:17

A jak długo trzymasz po wyłączeniu przycisk Clean, tzn. kiedy go puszczasz jak chcesz zmienić język?
Bo to ktrwa zanim Roomba przemówi, czyli przejdzie w stan wyboru języka.

Zazwyczaj wraca sama. Spróbuj przestawić bazę, albo zrób test w 1 pomieszczeniu. Zamknij drzwi i zobacz czy wróci na ładowarkę po zakończeniu sprzątania. A swoją drogą bateria nie trzyma zbyt długo, skoro po 45 minutach pada.
-) Tester robotów na forum (-
........................................................................
Roomby 581, 780 i 980, Mint-Braava, RoboMop, Neato XV-11 i XV-25, Scooba 230 i 390 Moneual Rydis MR6500, HOBOT 188 i 268
Awatar użytkownika
barbapuppa
Robot Master
 
Posty: 3191
Rejestracja: 2011-02-13, 21:07
Lokalizacja: Kraków

Re: Roomba 650 - nie można wyłączyć, problem z resetem

Postautor: rafi » 2014-11-19, 00:24

Robocik 560 i to sprowadzony zza granicy przez znajomego to dlatego nie ma Pl,, ale co do tego dalej nie wraca do stacji i się zastanawiam czy fakt nie ma już padniętej baterii bo przez rok nie była prawie używana..
Tylko jeszcze jedno jak ze stacji jak włączam Clean to ma prawo zawsze wrócić nie muszę zdane dock trzymać przyciskać...
Jestem zadowolony z pracy 560 i zakupie ten aku aby mieć 100% satysfakcji ale dodam ze na moje 46 M wystarcza jemu aby ogarnąć w czasie około 50 min.
Ostatnio zmieniony 2014-11-20, 08:30 przez rafi, łącznie zmieniany 1 raz
rafi
 
Posty: 23
Rejestracja: 2014-11-16, 14:48
Lokalizacja: Chrzanów

Re: Roomba 560 - nie można wyłączyć, problem z resetem

Postautor: rafi » 2014-11-20, 09:32

I tak test w jednym pomieszczeniu ze stacja dokująca wyszedł tak po około 50min kolor obwódki bursztynowy i zaczęło migać dock ale w pewnej chwili zauważalnie obroty zesłabły i koniec nie wróciła będąc od stacji metr...kierowała się do stacji czyżby to ten aku
rafi
 
Posty: 23
Rejestracja: 2014-11-16, 14:48
Lokalizacja: Chrzanów

Re: Roomba 560 - nie można wyłączyć, problem z resetem

Postautor: barbapuppa » 2014-11-20, 19:31

A czy próbowała wjechać na stację w ogóle czy tylko w okolicy była?

Bo może być tak, że coś zakłóca sygnał bazy i jej nie widzi, albo jest jakoś niefortunnie umiejscowiona i Roomba nie może na nią wjechać. Albo coś w elektronice i Roomba za późno próbuje dokować, kiedy bateria jest już prawie pusta.
-) Tester robotów na forum (-
........................................................................
Roomby 581, 780 i 980, Mint-Braava, RoboMop, Neato XV-11 i XV-25, Scooba 230 i 390 Moneual Rydis MR6500, HOBOT 188 i 268
Awatar użytkownika
barbapuppa
Robot Master
 
Posty: 3191
Rejestracja: 2011-02-13, 21:07
Lokalizacja: Kraków

Re: Roomba 560 - nie można wyłączyć, problem z resetem

Postautor: rafi » 2014-11-20, 22:05

Ale tak jeśli wezmę Roombe ze stacji do pokoiku i wcisnę DOCK to pospaceruje do stacji bez problemu. Dzisiaj testowałem z latarniami(ustawione Lighthouse) i tak jakby latarnie nie przepuszczały Roombe podjeżdżała do jednej pomigała dioda na latarni i dalej zawrotka na pokój mimo koloru rozładowania i nagle koniec.. Mam pytanie jak włączę Roombe i pochodzi sobie te swoje 45min to jak zesłabnie aku to ma się sam włączyć migać DOCK na niej ? i wtedy wraca do stacji. Ale zmienię jeszcze stacje na inne miejsce.
rafi
 
Posty: 23
Rejestracja: 2014-11-16, 14:48
Lokalizacja: Chrzanów

Re: Roomba 560 - nie można wyłączyć, problem z resetem

Postautor: rafi » 2014-11-20, 22:36



Czerwony punkt to stacja a niebieskie latarnie testowane z latarniami i bez nich
rafi
 
Posty: 23
Rejestracja: 2014-11-16, 14:48
Lokalizacja: Chrzanów

Re: Roomba 560 - nie można wyłączyć, problem z resetem

Postautor: barbapuppa » 2014-11-21, 18:39

Mam pewne podejrzenie.
Proponuję latarnię, która jest w dolnej części rysunku na dole przestawić na drugą stronę, czyli teraz patrząc na obrazek jest po prawej otworu drzwiowego, a postaw ją po lewej.
Daj znać jakie wyniki.
-) Tester robotów na forum (-
........................................................................
Roomby 581, 780 i 980, Mint-Braava, RoboMop, Neato XV-11 i XV-25, Scooba 230 i 390 Moneual Rydis MR6500, HOBOT 188 i 268
Awatar użytkownika
barbapuppa
Robot Master
 
Posty: 3191
Rejestracja: 2011-02-13, 21:07
Lokalizacja: Kraków

Re: Roomba 560 - nie można wyłączyć, problem z resetem

Postautor: rafi » 2014-11-21, 19:55

Tutaj gdzie stacja stoi to przedpokój 4mX1,5 tak jak napisałeś latarnia na lewo przy wejściu (kuchnia) niby wszystko ok bo Roomba poszła do kuchni ale strasznie długo sprzątała przedpokój i ten mały pokoik po lewo na rysunku i jak na jej wynik czasowy mimo kilkukrotnego zbliżania się do wejścia kuchni nie przepuściła ja latarnia a jak w końcu weszła to po 5 minutach zonk wyładowana nie wróciła do stacji. 45min to mało na jej sprzątanie i myślę czy czasem na małym napięciu już aku po prostu szybko się wyładowuje i dlatego kończy prace. tylko raz zauważyłem ze jak sprzątała to zaczęło migać DOCK ale i tak nie wróciła a teraz tego nie zauważam tylko zmienia kolor i nagle kontrolka wyładowania i na czerwono świeci. Pewnie zakup się kłania akumulatora
rafi
 
Posty: 23
Rejestracja: 2014-11-16, 14:48
Lokalizacja: Chrzanów

Re: Roomba 560 - nie można wyłączyć, problem z resetem

Postautor: barbapuppa » 2014-11-21, 20:12

U mnie bardzo długo potrafi migać zanim zadokuje. Często wędruje z drugiego końca domu i z 15 minut to spokojnie Dock miga.
-) Tester robotów na forum (-
........................................................................
Roomby 581, 780 i 980, Mint-Braava, RoboMop, Neato XV-11 i XV-25, Scooba 230 i 390 Moneual Rydis MR6500, HOBOT 188 i 268
Awatar użytkownika
barbapuppa
Robot Master
 
Posty: 3191
Rejestracja: 2011-02-13, 21:07
Lokalizacja: Kraków

Re: Roomba 560 - nie można wyłączyć, problem z resetem

Postautor: rafi » 2014-11-24, 22:12

I tak reset był ładowanie sprzątanko robocik wracał na stacje po 60 min sprzątania a dziś około 45 min podświetlenie CLEAN koniec zielonego prawie a tu nagle podświetlenie na czerwono i stop.. a myślałem ze kupno aku się odwlecze.
rafi
 
Posty: 23
Rejestracja: 2014-11-16, 14:48
Lokalizacja: Chrzanów

Re: Roomba 560 - nie można wyłączyć, problem z resetem

Postautor: sondejm » 2014-11-24, 22:20

Nie resetuj przez 5-8 cykli niech Roomba "nauczy" się tego akumulatora. Może jeszcze odwleczesz na miesiąc tę wymianę aku.

Wysłane z mojego GT-I8160 przy użyciu Tapatalka
R630+LiNMC, (były R4225, R5210, R580)
:mrgreen:
Naprawa Roomby, Minta i inych robotów pisz na PW.
Awatar użytkownika
sondejm
Robot Master
 
Posty: 2973
Rejestracja: 2011-07-10, 22:07
Lokalizacja: pomorskie/ K-na


Wróć do Roomba 5XX

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość

Informacja

Kto jest online

Online jest 1 użytkownik :: 0 zarejestrowanych, 0 ukrytych i 1 gość (wg danych z ostatnich 5 minut)
Najwięcej użytkowników (452) było online 2019-02-28, 23:27

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość