Polecamy:

ROBOT BUYING GUIDE



Forum e-robot.pl

Roomba nie reaguje

510, 520, 530, 535, 555, 560, 562, 563, 564, 570, 580, 581

Moderatorzy: GRZECH, sondejm, barbapuppa, Tester

Roomba nie reaguje

Postautor: zenioxxxl » 2016-01-16, 13:35

Witam wszystkich na forum, jestem tu nowy, a więc proszę o wybaczenie za ew. lapsusy. Mam problem z którym nie umiem sobie poradzić. Roomba 560 w pewnym momencie przestała działać. Niewiele się zastanawiając zakupiłem nowy akumulator. Robot odżył na jeden cykl. Do bazy sam nie wrócił, postawiłem więc na bazie i naturalnie zaświecił na bursztynowo... ale zaledwie kilka sekund, po chwili włączył się migający wykrzyknik i migający na czerwono clean. Wyłączam, czekam chwilkę włączam i to samo. Naładowałem zewnętrznym zasilaczem akumulator i efekt jest taki, ze mogę ustawić datę, godzinę. Jednak to wszystko, nie rusza, nie daje się zresetować. Pytanie jest proste, czy błąd może być na płycie głównej? Czy wina tkwi w akumulatorach (są naturalnie nie oryginalne). Nie bardzo wiem co mogę jeszcze sprawdzić. Nadmieniam, iż radzę sobie z lutownicą i wiem co to jest tranzystor, oraz miernik.
Dodam jeszcze że dokładnie ten sam efekt jest przy podłączaniu zasilacza bezpośrednio do odkurzacza. Miernik pokazuje napięcie 22V na wtyczce.
zenioxxxl
 
Posty: 1
Rejestracja: 2016-01-16, 12:09

Wróć do Roomba 5XX

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość

Informacja

Kto jest online

Online jest 1 użytkownik :: 0 zarejestrowanych, 0 ukrytych i 1 gość (wg danych z ostatnich 5 minut)
Najwięcej użytkowników (215) było online 2015-09-23, 05:34

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość