Polecamy:

ROBOT BUYING GUIDE



Forum e-robot.pl

Roomba 980 - krótka recenzja

www.irobot.pl

Moderatorzy: GRZECH, sondejm, barbapuppa, Tester

Re: Roomba 980 - krótka recenzja

Postautor: gozdek » 2017-11-05, 21:54

Brysia-B1 pisze:Dzięki,
ostro zastanawiam się nad roombą 980, kasa trochę zabija, ale zależy mi na tym żeby miała dostepn online. Pracujemy w różnych godzinach, toteż każdego dnia sprzątałaby w innych godzinach, z tego co czytałam to jedynie ten model ma obsługę online.
Może ktoś się jeszcze wypowie?
Mam dom 130 m2, bez progów, jeden poziom, bez dywanów i od groma piachu.


Hola,
Nasze mieszkanie ma okolo 130m2 (z mapy wynika ze sprzata 80m2). Roomba Idealnie sie wyrabia na jednym ladowaniu. Raz na 30 sprzatan pokazuje ze sie pojemnik zapelnil. Mamy dwa mainecoony, wiec siersci zbiera sporo... kupuj, bedzie OK!

Pozdr,
LG
gozdek
 
Posty: 5
Rejestracja: 2014-02-19, 10:42
Lokalizacja: Mexico City

Re: Roomba 980 - krótka recenzja

Postautor: sondejm » 2017-11-05, 22:07

Zaraz, zaraz, czyli opróżniasz pojemnik raz na miesiąc albo rzadziej?
Mam Roomba 630 zapuszczam 3 razy w tygodniu i po każdym sprzątaniu muszę opróżnić pojemnik. Oprócz chomika nie mam zwierząt, tylko 3 osoby, trzecie piętro 60m².
R630+LiNMC, (były R4225, R5210, R580)
:mrgreen:
Naprawa Roomby, Minta i inych robotów pisz na PW.
Awatar użytkownika
sondejm
Robot Master
 
Posty: 2819
Rejestracja: 2011-07-10, 22:07
Lokalizacja: pomorskie/ K-na

Re: Roomba 980 - krótka recenzja

Postautor: pawel_bthd » 2017-11-05, 22:51

gozdek pisze:
Brysia-B1 pisze:Dzięki,
ostro zastanawiam się nad roombą 980, kasa trochę zabija, ale zależy mi na tym żeby miała dostepn online. Pracujemy w różnych godzinach, toteż każdego dnia sprzątałaby w innych godzinach, z tego co czytałam to jedynie ten model ma obsługę online.
Może ktoś się jeszcze wypowie?
Mam dom 130 m2, bez progów, jeden poziom, bez dywanów i od groma piachu.


Hola,
Nasze mieszkanie ma okolo 130m2 (z mapy wynika ze sprzata 80m2). Roomba Idealnie sie wyrabia na jednym ladowaniu. Raz na 30 sprzatan pokazuje ze sie pojemnik zapelnil. Mamy dwa mainecoony, wiec siersci zbiera sporo... kupuj, bedzie OK!

Pozdr,
LG
gozdek pisze:
Brysia-B1 pisze:Dzięki,
ostro zastanawiam się nad roombą 980, kasa trochę zabija, ale zależy mi na tym żeby miała dostepn online. Pracujemy w różnych godzinach, toteż każdego dnia sprzątałaby w innych godzinach, z tego co czytałam to jedynie ten model ma obsługę online.
Może ktoś się jeszcze wypowie?
Mam dom 130 m2, bez progów, jeden poziom, bez dywanów i od groma piachu.


Hola,
Nasze mieszkanie ma okolo 130m2 (z mapy wynika ze sprzata 80m2). Roomba Idealnie sie wyrabia na jednym ladowaniu. Raz na 30 sprzatan pokazuje ze sie pojemnik zapelnil. Mamy dwa mainecoony, wiec siersci zbiera sporo... kupuj, bedzie OK!

Pozdr,
LG
Raz na 30? Chyba na 3! to jeszcze jestem w stanie uwierzyć .... mam kota i labradora każde sprzątanie to pełny zbiornik! A już nie linieją jak latem. ... Zdarza się dwa sprzątania ale nigdy nie więcej przeważnie na raz nie wytrzyma tylko trzeba opróżnić
Sprzątanie max co 3 dzień
Codziennie jest lepiej ale na pewno nie wytrzyma 30 razy. ..
Roomba nie ubija śmieci w zbiorniku tak jak np w zwykłym odkurzaczu. .. np jeśli sygnalizuje że pełny to mogę palcami lekko ubić tak aby połowa była pusta ale i tak to nie wydłuży czasu sprzątania x2 .

Zwłaszcza jak będzie sprzątał pod waszą nieobecność szybko się zapcha... wystarczą kobiece włosy i wałki się zblokują lub szczotka. ...
pawel_bthd
 
Posty: 8
Rejestracja: 2017-06-06, 04:31

Re: Roomba 980 - krótka recenzja

Postautor: gozdek » 2017-11-06, 02:15

Uscislajac... raz na 30 razy romba konczy sprzatanie z zapalona lampka informujaca o pelnym pojemniku.
Tak to na codzien zbiornik jest zapelniany w jakis 80%.
Oczywiscie po kazdym odkurzaniu trzeba go oproznic.
Sprzata jednoprzebiegowo + krawedzie.
gozdek
 
Posty: 5
Rejestracja: 2014-02-19, 10:42
Lokalizacja: Mexico City

Poprzednia

Wróć do Roomba 980

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości

Informacja

Kto jest online

Nie ma użytkowników w trybie online :: 0 zarejestrowanych, 0 ukrytych i 0 gości (wg danych z ostatnich 5 minut)
Najwięcej użytkowników (215) było online 2015-09-23, 05:34

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości