Polecamy:

ROBOT BUYING GUIDE



Forum e-robot.pl

philips fc-8820 SmartPro Active.

Moderatorzy: GRZECH, sondejm, barbapuppa, Tester

philips fc-8820 SmartPro Active.

Postautor: ilverin » 2016-07-20, 17:33

Witam. Myslę o kupnie. Philipsa fc-8820/01 smartpro active. Uzywa ktoś? Coś o nim wiadomo?Prosze o info
ilverin
 
Posty: 2
Rejestracja: 2016-07-20, 12:20

Re: philips fc-8820 SmartPro Active.

Postautor: piokrza » 2016-07-20, 19:32

Jest to raczej bardzo podstawowa zabawka o niskiej efektywności do zbierania co z grubsza luźnych drobin, niż faktyczny sprzęt mający zastąpić tradycyjny odkurzacz w sprzątaniu podłóg i dywanów. Do tego słono przepłacona. Nawet sprzedawcy MM się z taką opinią nie kryją.. ;-)
piokrza
Robot Master
 
Posty: 2046
Rejestracja: 2012-08-23, 21:10

Re: philips fc-8820 SmartPro Active.

Postautor: ilverin » 2016-07-20, 20:32

Oo dzięki za info
ilverin
 
Posty: 2
Rejestracja: 2016-07-20, 12:20

Re: philips fc-8820 SmartPro Active.

Postautor: val » 2017-08-16, 09:07

Mam tego robota od marca br. Wybór padł na ten model ze względu na dobre wyposażenie, brak rolek i sam mechanizm ssący (mniej elementów do czyszczenia) i baterię litowo-jonową.

Robot sprząta mieszkanie w bloku 62 m2, 3 pokoje. Pokoje dość wąskie przejścia zakamarki itp. Brak dywanów, podłogi to panele i kafelki. Na takiej nawierzchni sprawdza się znakomicie (jeździ 2 - 3 razy w tygodniu). Jest po prostu czysto i tyle co można napisać w tym temacie.

Pojemnik trzeba wybierać przynajmniej raz na 3 przejazdy, bo inaczej potrafi się przytkać. Robot nie sprząta w ogóle w rogach pomieszczeń szczotki zwyczajnie tam nie sięgają (To pewnie ogólnie problem i innych takich odkurzaczy o okrągłej obudowie). Czujniki działają ale i tak potrafi się poobijać o meble. Baza z programami to moim zdaniem porażka, gdyż nie ma żadnego dodatkowego zasilania i w przypadku wyłączenia prądu trzeba programować jeszcze raz. Na szczęście nie używam. Natomiast laserowy wskaźnik do kierowania robotem, to super przydatny gadżet, z którego często korzystam gdy chcę na chwile gdzieś nakierować robota by wyczyścił tylko jedno konkretne pomieszczenie. Co ciekawe kupując robota uważałem go za zbędny bajer :).

Ogólnie ocena pozytywna. Robot jest też już chyba tańszy niż był w 2016, bo kosztował 1250 w chwili zakupu.
val
 
Posty: 1
Rejestracja: 2017-08-16, 07:18


Wróć do Inne: Ecovacs,Carneo,RoboJet,Agait, etc

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości

Informacja

Kto jest online

Nie ma użytkowników w trybie online :: 0 zarejestrowanych, 0 ukrytych i 0 gości (wg danych z ostatnich 5 minut)
Najwięcej użytkowników (215) było online 2015-09-23, 05:34

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości