Polecamy:

ROBOT BUYING GUIDE



Forum e-robot.pl

  • POLECAMY

Ładowarka wewnętrzna 385 dziwne zachowanie.

5900, 5800, 330, 350, 380, 385, 390, 230, 450
http://www.irobot.pl

Moderatorzy: barbapuppa, GRZECH, sondejm, Tester

Re: Ładowarka wewnętrzna 385 dziwne zachowanie.

Postautor: sondejm » 2017-04-26, 23:21

Kup wtedy nowe aku i będzie dobrze.
Choć z twoich enigmatycznych wypowiedzi nie mam pewności czy któraś z nich jest sprawna, pożycz może od kogoś sprawne Aku.
Skąd jesteś?
R630+LiNMC, (były R4225, R5210, R580)
:mrgreen:
Naprawa Roomby, Minta i inych robotów pisz na PW.
Awatar użytkownika
sondejm
Robot Master
 
Posty: 2689
Rejestracja: 2011-07-10, 22:07
Lokalizacja: pomorskie/ K-na

Re: Ładowarka wewnętrzna 385 dziwne zachowanie.

Postautor: jaano » 2017-05-04, 17:33

Sorry, ..weekend..
Jestem z Bielska-Białej
Pisałem do gościa z Allegro że nie działa ta bateria oryginalna - mam ją odesłać, obiecał że wyślą sprawną - zobaczę.
Poprzednia - zamiennik jest do bani napewno - myślę jeszcze o regeneracji/wymianie ogniw w firmie które się w tym specjalizują
jaano
 
Posty: 8
Rejestracja: 2017-04-21, 13:14

Re: Ładowarka wewnętrzna 385 dziwne zachowanie.

Postautor: sondejm » 2017-05-04, 18:07

Jedno ogniwo dobrej jakości to 15 zł razy 12 sztuk daje 180 .
Chyba że masz taniej i jakaś gwarancja roczna wtedy.
R630+LiNMC, (były R4225, R5210, R580)
:mrgreen:
Naprawa Roomby, Minta i inych robotów pisz na PW.
Awatar użytkownika
sondejm
Robot Master
 
Posty: 2689
Rejestracja: 2011-07-10, 22:07
Lokalizacja: pomorskie/ K-na

Re: Ładowarka wewnętrzna 385 dziwne zachowanie.

Postautor: jaano » 2017-06-02, 09:12

Kupiłem nową baterię (zamiennik)
Ładowarka podłączona i po jakimś czasie Scooba daje sygnał - po dwóch "u-a" 4 równe sygnały.. i świeci "check tank" (ale fakt że go zdjąłem wcześniej).
Nie wiem czy wcześniej też tak nie było na poprzedniej baterii..
Wiecie o co może chodzić?

Wg servis manualu jak rozumię trzeba sprawdzić scoobę i ładowarkę..
Tzn co?
Ładowarka daje ładowanie na poziomie 22,4-22,5V - nie wytrzymałem wpiąłem ją w baterię bezpośrednio - ładowanie jest na poziomie 15,1 - 15,4V - w zasadzie tak jak na Scoobie..

Scoobę rozkręciłem, poczyściłem, posprawdzałem wtyczki/taśmy i nic to nie dało

ponieważ nikt nie piszę - odpowiem sobie sam - da się podłączyć baterię bezpośrednio bez stacji i scooby - ładowanie dało efekt - scooba chyba ze dwie godziny lub dłużej jeździła i sprzątała - 3 wymiany wody
jaano
 
Posty: 8
Rejestracja: 2017-04-21, 13:14

Poprzednia

Wróć do Scooba

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości

Informacja

Kto jest online

Nie ma użytkowników w trybie online :: 0 zarejestrowanych, 0 ukrytych i 0 gości (wg danych z ostatnich 5 minut)
Najwięcej użytkowników (215) było online 2015-09-23, 05:34

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości