Polecamy:

ROBOT BUYING GUIDE



Forum e-robot.pl

  • POLECAMY

Err5

510, 520, 530, 535, 555, 560, 562, 563, 564, 570, 580, 581

Moderatorzy: barbapuppa, GRZECH, sondejm, Tester

Err5

Postautor: Marek68 » 2012-06-09, 13:03

Rumbe kupilem ze 4 lata temu. Uzywalem moze ze 4 razy. Po latach zona kazala wyjac i uruchomic. No wlasnie - probuje toto ladowac i po mniej wiecej godzinie mam Err5.

I migajace czerwone swiatelko + od czasu do czasu migajacy symbol zasilania.

Co z tym zrobic?

Z gory dzieki za wszelka rade.
Marek68
 
Posty: 2
Rejestracja: 2012-06-09, 12:59
Lokalizacja: mmm

Re: Err5

Postautor: Mystic » 2012-06-09, 15:45

Marek68 pisze:Rumbe kupilem ze 4 lata temu. Uzywalem moze ze 4 razy. Po latach zona kazala wyjac i uruchomic. No wlasnie - probuje toto ladowac i po mniej wiecej godzinie mam Err5.

I migajace czerwone swiatelko + od czasu do czasu migajacy symbol zasilania.

Co z tym zrobic?

Z gory dzieki za wszelka rade.


Witaj na forum!

Wymienic baterie na nowa.
===============================
||NAPRAWY, CZĘŚCI ZAMIENNE PRIV||
===============================
jest: roomba 520, mint
było: roomba 4200, discovery, 520, 555, 560, 625, scooba 5900, neato XV-11, navibot 8855, dirtdevil evo M678,philips homerun FC9910
Awatar użytkownika
Mystic
Robo Koneser
 
Posty: 827
Rejestracja: 2009-06-05, 19:03
Lokalizacja: gory i doliny

Postautor: Marek68 » 2012-06-13, 19:29

Dzieki.

Kupilem. Pomoglo.

Ale ...

Po wymianie baterii nie kreci sie ta piecioramienna szczoteczka ...

I nie wiem czy ja cos sknocilem, czy co ...

M
Marek68
 
Posty: 2
Rejestracja: 2012-06-09, 12:59
Lokalizacja: mmm

Postautor: Mystic » 2012-06-13, 20:22

Marek68 pisze:Dzieki.

Kupilem. Pomoglo.

Ale ...

Po wymianie baterii nie kreci sie ta piecioramienna szczoteczka ...

I nie wiem czy ja cos sknocilem, czy co ...

M


hmmm, dziwne. zdejmij ja i zobacz czy kreci sie sam trzpien (wlacz odkurzacz i wloz tam palec).
===============================
||NAPRAWY, CZĘŚCI ZAMIENNE PRIV||
===============================
jest: roomba 520, mint
było: roomba 4200, discovery, 520, 555, 560, 625, scooba 5900, neato XV-11, navibot 8855, dirtdevil evo M678,philips homerun FC9910
Awatar użytkownika
Mystic
Robo Koneser
 
Posty: 827
Rejestracja: 2009-06-05, 19:03
Lokalizacja: gory i doliny

Re: Err5

Postautor: mpi » 2016-01-25, 02:05

Witam
Mam podobny problem. Po podłączeniu Roomby 560 do ładowania ( obojętne czy bezpośrednio czy przez stację dokującą) po ok. 10 minutach pojawia się Error 5. Sprawdziłem na innej Roombie 560 najpierw zasilacz a później i akumulator. I zasilacz i akumulator są dobre ( od mojej działają w pożyczonej a mój akumulator po naładowaniu w pełni sprawnej bez problemu napędza moją Roombę). Podejrzewam płytę główną. Chyba że macie Koledzy jakieś inne pomysły?
mpi
 
Posty: 2
Rejestracja: 2014-12-21, 16:45

Re: Err5

Postautor: sondejm » 2016-01-25, 10:46

A inny aku w Twojej Roombie?

=================
Tapatalkiem z Ace4 przez LTE :)
R630+LiNMC, (były R4225, R5210, R580)
:mrgreen:
Naprawa Roomby, Minta i inych robotów pisz na PW.
Awatar użytkownika
sondejm
Robot Master
 
Posty: 2596
Rejestracja: 2011-07-10, 22:07
Lokalizacja: pomorskie/ K-na

Re: Err5

Postautor: mpi » 2016-01-25, 13:57

Inny ( sprawdzałem i zamiennik i oryginał) działa normalnie w mojej Roombie, ale z ładowaniem niestety również sobie nie radzą - po kilku minutach ładowania Error 5. Podejrzewam niestety jakąś usterkę układu ładowania. Może ewentualnie jakiś pomysł na ładowanie akumulatora poza moją Roombą? ( ;-) oprócz zakupu nowej i przekładania akumulatora do ładowania )
mpi
 
Posty: 2
Rejestracja: 2014-12-21, 16:45

Re: Err5

Postautor: sondejm » 2016-01-25, 15:23

Poszukaj rozwiązania na forum, to dość powszechna usterka, było kilka razy co trzeba wymienić (za kilkanaście zł)

=================
Tapatalkiem z Ace4 przez LTE :)
R630+LiNMC, (były R4225, R5210, R580)
:mrgreen:
Naprawa Roomby, Minta i inych robotów pisz na PW.
Awatar użytkownika
sondejm
Robot Master
 
Posty: 2596
Rejestracja: 2011-07-10, 22:07
Lokalizacja: pomorskie/ K-na

Re: Err5

Postautor: rafi » 2016-02-20, 10:00

Witam podepnę się pod temacik mam 560 i tak zakupiłem nowy a aku niby 4500mAh wkładam do roomby i po 15 min Err5 to wyciągam i sprawdzam napięcia ładowarka 22v nowa bateria ma 8,90V a stara 12,5. kilka razy wkładałem nową baterie do ładowania i nic nawet nie zaświeciło nic nie zagrało i dalej Err5 wkładam starą i wsio ok ładuje i niby jest ok robiłem rteset według opisu na forum i nic na nowej błąd, i czyżby nowa bateria złom czy roomba nie jest w stanie załadować nowej i wyświetla err5co robić reklamować baterie? czy jakieś inne zabiegi
rafi
 
Posty: 19
Rejestracja: 2014-11-16, 14:48
Lokalizacja: Chrzanów

Re: Err5

Postautor: sondejm » 2016-02-20, 11:01

Reklamuj, ostatnio kilka takich problemów było. Podaj sprzedawcę, może to ten sam sprzedawca "zarabia" tą samą baterią na przesyłkach?

=================
Tapatalkiem z Ace4 przez LTE
R630+LiNMC, (były R4225, R5210, R580)
:mrgreen:
Naprawa Roomby, Minta i inych robotów pisz na PW.
Awatar użytkownika
sondejm
Robot Master
 
Posty: 2596
Rejestracja: 2011-07-10, 22:07
Lokalizacja: pomorskie/ K-na

Re: Err5

Postautor: rafi » 2016-02-20, 17:01

No i ok podjechałem do sklepu i wymieniłem baterie i teraz od 2 godzin ładuje się ..myślę że będzie ok..a bateria kupiona w świat baterii. Kraków. ale zero problemu z wymiana.
rafi
 
Posty: 19
Rejestracja: 2014-11-16, 14:48
Lokalizacja: Chrzanów


Wróć do Roomba 5XX

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości

Informacja

Kto jest online

Nie ma użytkowników w trybie online :: 0 zarejestrowanych, 0 ukrytych i 0 gości (wg danych z ostatnich 5 minut)
Najwięcej użytkowników (215) było online 2015-09-23, 05:34

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości